Νέες διευκρινίσεις ζητά η αποκεντρωμένη για τον ΧΥΤΥ

Με διάφορες εξελίξεις γύρω από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Άνδρο ξεκίνησε το 2016. Οι τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές καταγράφηκαν χρονολογικά:

Λίγες ημέρες πριν αλλάξει ο χρόνος, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ψήφισε ομόφωνα υπέρ της έκδοσης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή ΧΥΤΥ στη θέση Πλούσκα.

Στις 14 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο (ένα στάδιο πριν την τελική απόφαση του υπουργείου για τους περιβαλλοντικούς όρους) και αποφάσισε να ζητήσει κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με την Πλούσκα. Υπολογίζεται ότι η γνωμοδότηση (θετική ή αρνητική) θα δοθεί τον Μάρτιο.

Στις 21 Ιανουαρίου επρόκειτο να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου για την παραμονή του δεματοποιητή στη Σταυροπέδα. Λόγω της απεργίας των δικηγόρων, η συζήτηση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο.

Τέλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 22 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης διένειμε στους συμβούλους το προσχέδιο του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων Δήμου Άνδρου, προκειμένου να μελετηθεί και να υποβληθούν παρατηρήσεις και τυχόν προτάσεις. Σημειώνεται ότι η Άνδρος είναι ένα από τα μόλις 10 νησιά που έχουν προχωρήσει στη σύνταξη του συγκεκριμένου σχεδίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.