sel-1-thomas_n

Την παραίτηση του από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Άνδρου αλλά και από αυτό του Συμβούλου υπέβαλε το απόγευμα της 18ης Απριλίου 2016 ο πρώην δήμαρχος της Υδρούσας. Είναι η δεύτερη παραίτηση Συμβούλου της πλειοψηφίας, μετά από εκείνη της κ. Φωτεινής Μιχαήλ (σύμβουλος Τοπικού) σε λιγότερο διάστημα από μήνα…

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Θωμάς αναφέρει τα εξής: «Υποβάλλω την παραίτηση μου σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 64 και παρ. 4 του άρθρου 54 του Ν.3852/2010, από την θεσμική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άνδρου και σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 54 του Ν. 3852/2010  και από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Άνδρου. Μετά από πολυετή ενασχόληση με τα κοινά και έχοντας αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στην υπηρεσία του τόπου μας, αναγκάζομαι να αποχωρήσω για λόγους, τους οποίους κρίνω ότι επί του παρόντος δεν χρειάζεται να καταστήσω γνωστούς. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν, με τίμησαν με την ψήφο τους και εξακολουθούν να με στηρίζουν.»

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος πρόκειται να συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου αυτό να αποφασίσει αν θα αποδεχτεί ή όχι την παραίτηση. Στην περίπτωση που η παραίτηση γίνει δεκτή, θα εκλεγεί άμεσα νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, θα αποφασίσει αν κάνει δεκτή ή όχι την παραίτηση του κ. Θωμά και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Στην περίπτωση που η παραίτηση γίνει δεκτή, τη θέση του κ. Θωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει ο πρώτος επιλαχών από τη Δ.Ε. Υδρούσας.

Για την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παρότι διαφωνώ με την απόφαση του για πολλά χρόνια στενού συνεργάτη και φίλου, είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ απόλυτα την επιθυμία του. Ο Κυριάκος Θωμάς υπηρέτησε για πολλά χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτα από τη θέση του Δημάρχου Υδρούσας και στη συνέχεια από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας πάντα το 100% των δυνάμεών του για τον τόπο του. Τον ευχαριστώ θερμά».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.