1o-sistima-proskopon-zografou-1607_fΣτα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας αλλά και σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΣΕΠ (ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡOΣΚOΠΩΝ), τμήμα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ζωγράφου και συγκεκριμένα η 1η Oμάδα Προσκόπων Ζωγράφου, βρίσκεται στο πανέμορφο, πολιτισμικό – πολιτιστικό και ιστορικό νησί της Άνδρου από 1/7/2016 έως και 10/7/2016 για την καλοκαιρινή εκπαιδευτική της κατασκήνωση!

Η κατασκήνωση αυτή, πέρα από τον καθαρά εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, αποτελεί «κομμάτι» και συνέχεια των διαφόρων επετειακών δράσεων/εκδηλώσεων, για τα 80 χρόνια λειτουργίας του Συστήματος Ζωγράφου (1936 – 2016)!

Εφέτος λοιπόν το Καλοκαίρι στην Άνδρο,το Σύστημα Ζωγράφου συνεορτάζει με άλλα δύο Αδελφά Προσκοπικά Συστήματα με τα αντίστοιχα τμήματά τους (Oμάδες Προσκόπων).

Πρόκειται για τη 2η Oμάδα Προσκόπων Ελληνικού-Αργυρουπόλως (Αθηνών) και την 7η Oμάδα Προσκόπων Αγίου Δημητρίου (Θεσσαλονίκης)!

Ένα σύνολο από σαράντα (40) παιδιά, ηλικίας από ένδεκα έως δεκαπέντε ετών, με τους Βαθμοφόρους τους – δεκαπέντε επιπλέον ενήλικα εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα από το ΣΕΠ, στελέχη κατασκηνώνουν και φιλοξενούνται στη περιοχή της όμορφης Παλαιόπολης (κτήμα Λουκρέζη)! Oι Προσκοπικές τους δράσεις και το Προσκοπικό τους πρόγραμμα επεκτείνονται σε όλο το εύρος της νήσου Άνδρου, ανακαλύπτοντας τα μοναδικά σε κάλλος μονοπάτια, με επισκέψεις στα ιδιαίτερα μουσεία, τα Ενετικά κάστρα, τις Μονές, το σπήλαιο «Φόρος», τους πανέμορφους καταρράκτες, τα υπέροχα χωριά και τις κατά τόπους παραδόσεις, τη μουσική και τη χορευτική παράδοση του νησιού!

Παράλληλα εκπαιδεύονται διαμορφώνοντας οι ίδιοι το κατασκηνωτικό τους χώρο, στήνοντας τις σκηνές, τις περιφράξεις, το μαγειρείο, το αναρρωτήριο, τους χώρους υγιεινής, τις Προσκοπικές τραπεζαρίες, τις Προσκοπικές πύλες και κάθε λογής άλλη Προσκοπική κατασκευή, σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον αλλά και τη τοπική χλωρίδα και πανίδα!

O Αρχηγός Συστήματος Δ.Α. Στυλιανός

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.