sousoudis-1607_fΜε την ίδια τακτική αποφάσισε  η τέως αντιδήμαρχος Γαυρίου, Μαρία Μαμάη, να επιλέγει την προσωπική της προβολή κατηγορώντας με και  μέσα από  τον Τύπο –προηγούμενο φύλλο της «Ανδριακής», στην προσπάθειά της  να πείσει πως για όλα φταίει κάποιος άλλος. Τις ευθύνες της που είναι μεγάλες τις έχει ξεχάσει.

Εκτός της ανακύκλωσης, είχε την ευθύνη  για την συντήρηση των δρόμων  και τα τεχνικά έργα, για το σήμα της τηλεόρασης στα χωριά της Άνδρου μέσω της Digea και του internet,  για τον πρωτογενή τομέα καθώς για θέματα τοπικά της περιοχής.

Μάλλον την έχουν πείσει πως η τακτική τού «για όλα φταίει ο Δήμαρχος» είναι πρόσφορη και αποτελεσματική για την ίδια και βρίσκει ανταπόκριση σε εκείνους στους οποίους απευθύνεται. Γι΄ αυτό άλλωστε και επιχείρησε να «φορτώσει» στο Δήμαρχο ακόμη και τις καθυστερήσεις στους καθαρισμούς των δρόμων της περιοχής της, για τις οποίες αρμόδιος είναι πάντοτε ο εκάστοτε αντιδήμαρχος της περιοχής.

Οι  Ανδριώτες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τον καθένα μας και ξέρουν να κρίνουν. Όσοι έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι σε εκείνους που μας ψήφισαν, οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, που βιώνουμε. Όλοι γνωρίζουν πως τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και οι πόροι ελάχιστοι. Αλλά δεν σταματάμε να δουλεύουμε και έχουμε καταφέρει ήδη πολλά.

Θέλω να υπενθυμίσω πως το μεγαλύτερο  χρέος του κάθε δημοτικού συμβούλου είναι η συνοχή της παράταξης, ώστε όλοι μαζί να δουλεύουν σαν μια γροθιά. Η κ. Μαμάη ξεχνάει πως από τα μέσα του 2015 έκανε ότι μπορούσε για να διαλύσει αυτή τη συνοχή. Ουσιαστικά  από τους πρώτους κιόλας μήνες που αναλάβαμε τη διοίκηση επέλεξε να διαφοροποιήσει τη στάση της και να ακολουθήσει αντιπολιτευτική τακτική, διχάζοντας την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε. Με πρόσχημα το θέμα της Πλούσκας, για το οποίο έχω δηλώσει και επαναλαμβάνω σήμερα πως σέβομαι απόλυτα τις θέσεις των διαφωνούντων συμβούλων, στάθηκε αντιδεοντολογικά απέναντι στην παράταξή της, διχάζοντάς την  τυπικά και ουσιαστικά. Απογοήτευσε όλους τους συνεργάτες της με αυτή τη στάση και δεν εκτίμησε σε καμιά περίπτωση την εμπιστοσύνη που της έδειξα. Μια εμπιστοσύνη η οποία τελικά στοίχισε στην συνοχή της ομάδας.

Τέλος, όσον αφορά στην ανακύκλωση για την οποία όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό στα δυο χρόνια που είχε τη σχετική αρμοδιότητα αλλά ούτε καν κάποιο υπόμνημα με προτάσεις κατέθεσε, κανείς δεν αρνείται ότι υπήρξαν προβλήματα κι έγιναν λάθη. Όμως δεν πάψαμε ούτε στιγμή να αναζητούμε μια λύση που θα έβγαζε την Άνδρο από την ομηρία, στην οποία την είχε οδηγήσει μια παγιωμένη κατάσταση. Ο Δήμος και οι Ανδριώτες πολίτες, που πληρώνουν πολλά περισσότερα από αυτά που τελικά ανακυκλώνονται ζητούν βιώσιμη λύση.

Κλείνοντας,  τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θεωρούμε πως ο μόνος δρόμος για την πρόοδο του νησιού μας είναι η ομαδικότητα, η συνεργασία  και η κοινή προσπάθεια. Η Άνδρος και τα προβλήματα μας θέλουν ενωμένους και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, κάνει ανεπανόρθωτο κακό στον αγαπημένο μας τόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.