LONDON, ENGLAND – APRIL 11: Oxford captain Constantine Louloudis receives the trophy from Sir Steven Redgrave during the BNY Mellon University Boat Race 2015 between Oxford and Cambridge on April 11, 2015 in London, England. (Photo by Tom Shaw/Getty Images)

«Τα νάματα της κωπηλασίας ο Κωνσταντίνος Λουλούδης τα πήρε από την Άνδρο όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στην «The Huffington Post»: «Υποθέτω ότι σύμφωνα με την κληρονομιά μου θα μπορούσα να είχα εμπνευστεί από τις περιπέτειες των Αργοναυτών στον Ελλήσποντο ή ενδεχομένως από τις ιστορίες των ηρωικών Ελλήνων κωπηλατών που όργωναν τα σκοτεινά Ομηρικά πελάγη. Αλλά η αλήθεια είναι πιο πεζή – λέει ο χρυσός κωπηλάτης. « Ως παιδί, τα καλοκαίρια με την οικογένεια μου μοιράζονταν ομοιόμορφα ανάμεσα στη γενέτειρα της μητέρας μου στην άγρια και πανέμορφη δυτική ακτή της Ιρλανδίας και στο πατρικό σπίτι των παππούδων μου στην Άνδρο. Αν και αυτοί οι δύο τόποι φαινομενικά δεν έχουν σχεδόν τίποτα κοινό -και σίγουρα το κλίμα τους είναι διαμετρικά αντίθετο-έχουν όμως ορισμένες ομοιότητες, με την πιο προφανή ότι και οι δυο βρέχονται από θάλασσα.

Στην Ιρλανδία περνούσα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κωπηλατώντας αδέξια με τους φίλους μου στο κρύο, αντιμετωπίζοντας τα νερά του Ατλαντικού με μια κακοφορμισμένη, ξύλινη σκάφη, εξερευνώντας τους στενούς όρμους και εκτοπίζοντας με ενθουσιασμό τα σκληρά κελύφη που κατέρρεαν από τους προεξέχοντες βράχους. Και έπειτα, στα ζεστά, κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, στους κόλπους της Άνδρου όπου η οικογένεια και οι φίλοι μαζεύονταν για ευτυχισμένες, ηλιόλουστες ημέρες, κωπηλατούσα με ενθουσιασμό από σκάφος σε σκάφος, μέσα σε μια πολύχρωμη παρέλαση από δανεισμένα κανό. Εκείνες ήταν απλές, απροβλημάτιστες εποχές που αποτελούν παρελθόν, αλλά υποσυνείδητα, τότε απορροφούσα τις βασικές αρχές ενός αθλήματος που αργότερα θα έπαιζε σπουδαίο ρόλο στη ζωή μου.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.