«Η Καΐρειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Χώρας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κόρθι και με  χορηγία του αμερικανικού Ιδρύματος Ν. Demos Foundation, Inc. δημιούργησε ένα εργαστήριο αγγειοπλαστικής το οποίο αποτείνεται σε παιδιά του Δημοτικού.  Στεγάζεται στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη στο ισόγειο του κτιρίου Μ.Ε. Κυδωνιέως, που έχει κατάλληλα διαμορφωθεί για τον σκοπό αυτό.

Το θέμα του εργαστηρίου  βασίζεται σε ένα εκπαιδευτικό φάκελο Το Παραμύθι της Τιμαρέτης της Λουκίας Κονάρη, που έχει σκοπό να γνωρίσει στα παιδιά τις πλαγγόνες, τις αρχαίες παιδικές κούκλες. Αυτό είναι η αφετηρία για να προσεγγίσουν τα παιδιά την ζωή και την τέχνη στην αρχαία Ελλάδα, και να δουν πόσα κοινά έχει η ζωή τους με την ζωή των παιδιών εκείνη την εποχή.  Επιπλέον επειδή υπάρχει μια πλαγγόνα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Παλαιόπολης που βρέθηκε στο αρχαίο νεκροταφείο στην περιοχή της  Αγίας Ελεούσας, θα δοθεί μια ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν για την αρχαία πρωτεύουσα της Άνδρου, πως ήταν κτισμένη,  με τι ασχολούνταν οι κάτοικοί της κλπ. Σκοπός είναι να μπορέσουν να κατανοήσουν τα παιδιά την σημασία που έχουν τα ευρήματα π.χ. αγάλματα – αγγεία,  που εκτίθενται στα δύο Αρχαιολογικά Μουσεία και να μην τα βλέπουν σαν κάτι νεκρό.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα δύο τμήματα της Β’ Δημοτικού του Σχολείου της Χώρας με τους δασκάλους τους Αλίκη Περτέση και Γιώργο Τηνιακό και την Λ. Κονάρη που τους μαθαίνει πώς να δουλεύουν με τον πηλό. Τα παιδιά θα παρακολουθούν τα μαθήματα 6 ώρες το μήνα για ένα εξάμηνο. Προβλέπεται επίσκεψη στα δύο Αρχαιολογικά Μουσεία της Άνδρου και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αγία Τριάδα του Κορθίου, όπου θα δουν το ηλεκτρικό καμίνι που ψήνονται τα έργα τους. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.