Μ

ε πρωτοβουλία του «Propeller Club», σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του «Hellas Liberty» του πλοίου-συμβόλου που με την πρωτοβουλία του ανδριώτη Λεωνίδα Ραπτάκη και φροντίδα 2 κυρίως εφοπλιστών των Σπύρου Μιχ. Πολέμη και Βασίλειου Κωνσταντακόπουλου, λειτουργεί σήμερα ως πλωτό μουσείο στον Πειραιά, διοργανώθηκε στις 23.2.2017 πάνω στο πλοίο εκδήλωση προς τιμήν της ελληνοαμερικανικής φιλίας. Αφορμή στάθηκαν τα 70 χρόνια από το Δόγμα Τρούμαν και τα 170 χρόνια από τη ναυπήγηση της φρεγάτας «Ελπίδα» στις ΗΠΑ για λογαριασμό του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προσωπικότητες της ναυτιλίας και της πολιτικής, όπως η Ειρήνη Νταϊφά, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο Λεωνίδας Πολέμης, οι υπουργοί, Άμυνας Πάνος Καμένος και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, οι ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές που συμμετέχουν στη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, πλήθος προσκεκλημένων μεταξύ των οποίων οι Ανδριώτες Άννα Πολέμη, Λεωνίδας Πολέμης, Γιώργος Σύμπουρας, Μιχάλης Κοκκίνης, Μάκης Κουρτέσης, Βασίλης Σαρρής, η υπογράφουσα κ.α. Στο τέλος της εκδήλωσης η ζωγράφος Φρειδερίκη Παππά παρέδωσε στον καπετάνιο του «Hellas Liberty», Ευάγγελο Κουζίλο ως δώρο το πορτρέτο του Χάρι Τρούμαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.