Περισσότεροι από 300 -350 δρομείς αναμένεται να λάβουν μέρος στον 1ο ημιμαραθώνιο Άνδρου, που διοργανώνεται το τριήμερο της Πρωτομαγιάς από τον Δήμο, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του αθλητικού συλλόγου Τελμησσός Ν. Μάκρης – Μαραθώνος. Καθώς απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τη διεξαγωγή του (30 Απριλίου), υπενθυμίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης:

– Η απόσταση που καλούνται να καλύψουν οι δρομείς του ημιμαραθωνίου είναι 21.097 μέτρα. Η εκκίνηση θα δοθεί από τον Ολρμο Κορθίου, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στη Χώρα.

-Παράλληλα θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου, απόστασης 8.500 μέτρων, που είναι αφιερωμένος στον «Αφανή Ναύτη», στον Ανδριώτη ναυτικό που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το άγαλμα του
Αφανούς Ναύτη, στην Χώρα. Οι δρομείς θα κατευθυνθούν προς το χωριό Στενιές, όπου θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στην Χώρα για τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Για την επιτυχία του αγώνα εργάζονται δεκάδες εθελοντές, ενώ πολύτιμη είναι η υποστήριξη των τοπικών φορέων – συλλόγων επαγγελματιών, καθώς και επιχειρηματιών που προσφέρουν ο καθένας στον τομέα του, για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση. Ο Δήμος Άνδρου τους ευχαριστεί όλους για την προσφορά τους. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, ενώ θα συλλεχθούν και θα ανακυκλωθούν όλα τα υλικά που θα σχετίζονται με τον Ημιμαραθώνιο, σε συνεργασία με την εταιρεία ΖΟΤΕΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας στηρίζεται από τις ναυτιλιακές εταιρείες GOLDEN STAR FERRIES και FAST FERRIES, που προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων προς όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.  Επίσης, η Vodafone στηρίζει τον Ημιμαραθώνιο Άνδρου με την επιμέλεια των Tshirts, ενώ η άμεση επικοινωνία στηρίζεται από το runningnews καθώς και από  τους τοπικούς χορηγούς επικοινωνίας. Τέλος, η ΕΡΤ ως χορηγός επικοινωνίας, θα προβάλει και θα στηρίξει κάθε στιγμή του αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.