Γ

εύσεις από κινηματογράφο!

Δύο διαχρονικές τέχνες στο «τραπέζι» σας! Κινηματογράφος & Γαστρονομία. Τέχνη, συνταγή, σενάριο, πρώτη ύλη, πλοκή, δημιουργική εκτέλεση, παρουσίαση και απόλαυση. Μια σχέση αμφίδρομη! Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε το συνδυασμό;

Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα δείπνο μετά από μια προβολή ταινίας; Θέαμα, κουβέντα, παρέα, φαγητό, τροφή για σκέψη. Σας προσκαλούμε σε μία πρωτοποριακή γαστροσινεφιλική δράση με τίτλο «Σινεμά στο Πιάτο» και θέμα «Γεύσεις από Κινηματογράφο». ( Η ιδέα δανείστηκε από την πρώτη διοργάνωση της αντίστοιχης δράσης στην Αθήνα σε συνεργασία με το Cine FRAME ΔΕΞΑΜΕΝΗ και το εστιατόριο Frame του ξενοδοχείου Lycabettus). Η σύνδεση της ταινίας με την εικόνα, την έννοια και την ουσία του φαγητού, γίνεται ξεχωριστή μέσα από ένα ταξίδι στον κόσμο, στο χρόνο, στις διαφορετικές εποχές και  αισθήσεις, με οδηγούς σημαντικούς σκηνοθέτες και δημοφιλείς πρωταγωνιστές.

Από τη Παρασκευή 07 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου θα απολαύσουμε αυτό τον μοναδικό συνδυασμό μέσα από 10 διαφορετικές ταινίες οι οποίες θα εμπνεύσουν μάγειρες από διαφορετικά εστιατόρια και πόλεις της Άνδρου.

Η επιλογή των ταινιών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών ειδών, καλλιτεχνικής αισθητικής, εθνικής κουλτούρας και τοπικών εθίμων, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για παλαιότερες αγαπημένες ή και λιγότερο γνωστές δημιουργίες, παρουσιάζοντας πιο πρόσφατες και, τέλος, δίνοντας την αφορμή της γευστικής μεταφοράς από τη μεγάλη οθόνη στο πιάτο! Η ατμόσφαιρα, το ύφος, η αισθητική των ταινιών γίνονται η αφορμή ώστε μια ομάδα από μάγειρες και εστιατόρια να ετοιμάσουν ειδικά cine πιάτα και να μας καταπλήξουν με τη φαντασία και την τέχνη τους. Αμέσως μετά από κάθε προβολή, αναλαμβάνουν να μεταφράσουν την ατμόσφαιρα της ταινίας σε γεύσεις, δίνοντας μια νέα διάσταση στην απόλαυση του φιλμ και διευρύνοντας τα σύνορα της γαστρονομικής τέρψης.

Το πρωτότυπο αφιέρωμα “ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ” στοχεύει στην σύνδεση της κινηματογραφικής εμπειρίας με την γευστική απόλαυση, μιας καλής σινεφίλ ταινίας με ένα gourmet πιάτο, προσφέροντας την ευκαιρία να δούμε μια ταινία στη μεγάλη οθόνη παρέα με φίλους και γνωστούς και να γευτούμε διαφορετικά πιάτα και γεύσεις από όλο τον κόσμο σε “τιμή ευκαιρίας”.

«….Αν κάποιος ήθελε να εξετάσει τη σχέση μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας, μάλλον θα έπρεπε να ανατρέξει στις βασικές λειτουργίες του ανθρώπου ή –για να είμαστε πιο ακριβείς– στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Γιατί τόσο μια καλή ταινία όσο κι ένα συναρπαστικό γεύμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένας μυστικός, μοναδικός συνδυασμός αισθήσεων που συνθέτει μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Βέβαια, ο κινηματογράφος και η μαγειρική τις περισσότερες φορές λειτουργούν συμπληρωματικά, ακουμπώντας διαφορετικές νευρικές απολήξεις και ξεκλειδώνοντας αλλιώτικα κομμάτια του εαυτού μας. Ωστόσο, ο στόχος και των δύο τεχνών (για όσους δεν το ξέρουν, η γαστρονομία είναι το φαβορί να πάρει το Νο 10 στη σχετική λίστα ) είναι να μας ταξιδέψουν μακριά από την καθημερινότητα και να μας αποκαλύψουν νέες ατραπούς της πραγματικότητας….»  Γιάγκος Αντίοχος – 21/08/2014 Αθηνόραμα

Τιμές εισιτηρίων:18€ προβολή ταινίας και δείπνο (μενού & ένα ποτήρι κρασί) (μόνο με κρατήσεις) * μόνο προβολή ταινίας ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Σεφ και ο Σεφ του (2012) ΓΑΛΛΙΑ- SEA SATIN , Κόρθι, 7 Απριλίου, Παρασκευή. Ο αυτοδίδακτος μάγειρας Τζακί προσπαθεί να εμφυσήσει στους πελάτες των λαϊκών εστιατορίων τις υψηλές αξίες της γαστρονομίας με πενιχρά αποτελέσματα. Από την άλλη, ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ βλέπει την έμπνευσή του να τον εγκαταλείπει. Η τύχη θα φέρει τους δυο outsider πρωταγωνιστές στην ίδια κουζίνα με κοινό σκοπό να διασώσουν το κύρος του διάσημου εστιατορίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.