Του LE VAL

Ο Δάσκαλος είχε κάνει μία διάλεξη περί δημιουργικής σκέψης. Στην συνέχεια οι μαθητές του τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους θέσει ένα πρόβλημα που απαιτούσε από αυτούς να σκεφτούν δημιουργικά. Ο σοφός τους έδωσε ένα σουρωτήρι και τους ζήτησε να το γεμίσουν με νερό στην θάλασσα που ήταν εκεί κοντά. Αυτοί το πήραν και έφυγαν για πολλή ώρα. Τελικά πήγε εκείνος κάτω στην παραλία να δει τι έκαναν, και τους βρήκε να κάθονται σκυθρωποί γύρω από το σουρωτήρι. Σηκώθηκαν όρθιοι μόλις τον είδαν.

Μας βάλατε ένα αδύνατο καθήκον, κύριε,” είπε ο μεγαλύτερος από τους μαθητές. “Δεν είναι καθόλου δυνατόν να γεμίσομε το σουρωτήρι με νερό.”

Είσαστε βέβαιοι;” ρώτησε ο Δάσκαλος σηκώνοντας το σουρωτήρι. “Κάποτε βοηθάει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δείτε το πρόβλημα από μια διαφορετική γωνία.”

Μπήκε μέσα στο νερό και πέταξε το σουρωτήρι μακριά μέσα στην θάλασσα. Αυτό βυθίστηκε.

“Ορίστε!” είπε ο Δάσκαλος. “Τώρα είναι γεμάτο με νερό.”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.