Το

δελτίο τύπου του Λιμεναρχείου Άνδρου είναι κάτι περισσότερο από εύγλωττο, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά πως σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είμαστε ακόμη πολύ πίσω από αυτό που ονομάζεται ευαισθητοποίηση και συνείδηση…

Το δελτίο έχει ως εξής:

  Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων δράσεων που πραγματοποιούνται από την Υπηρεσία μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, οι οποίες αφορούν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, την Κυριακή 25-06-2017 έλαβε χώρα καθαρισμός του βυθού του λιμένα Μπατσίου Άνδρου.

Στην εν λόγω δράση συμμετείχε κλιμάκιο στελεχών Υπηρεσίας μας, που με την εθελοντική συμμετοχή ομάδας δεκατεσσάρων (14) ερασιτεχνών δυτών και τη συνδρομή λοιπών φορέων, συνέδραμαν στη συγκέντρωση και την περισυλλογή απορριμμάτων.

Κατά την περισυλλογή των απορριμμάτων ανελκύσθηκαν και συγκεντρώθηκαν από τον βυθό μεταλλικά καλύμματα φρεατίων, πλαστικές σακούλες, πλαστικά ποτήρια, δίχτυα, κουτάκια αλουμινίου αναψυκτικών, ελαστικά οχημάτων, διάφορα τεμάχια σχοινιών, καθώς και μία (01) βυθισμένη λέμβος. 

Ο Λιμενάρχης Άνδρου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς:

  1. i. Τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο ερασιτεχνών αυτοδυτών «ΤΗΘΥΣ» καθώς και το καταδυτικό κέντρο «SCUBANDROS» για τη συμμετοχή τους στον καθαρισμό.
  2. ii. Την εταιρεία «CYCLADES FAST FERRIES Ν.Ε.», για την αφιλοκερδή μεταφορά των δυτών και του εξοπλισμού τους από τον λιμένα Ραφήνας στη νήσο Άνδρο και αντιστρόφως.

iii. Το ξενοδοχείο «HOTEL PERRAKIS», για τη φιλοξενία των δυτών.

  1. iv. Τα Κ.Τ.Ε.Λ. Άνδρου, για τη διάθεση οχήματος διευκολύνοντας τη μεταφορά των δυτών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη νήσο Άνδρο.
  2. v. Τον Δήμο Άνδρου, για τη διάθεση Φ/Γ οχήματος στον λιμένα Μπατσίου Άνδρου και τη συγκέντρωση-εναπόθεση των περισυλλεχθέντων απορριμμάτων.
  3. vi. Την εταιρεία «Πέτσας Δημήτριος & Βασίλειος Ο.Ε.», για τη διάθεση γερανοφόρου οχήματος και τη συνδρομή του στην ανέλκυση των απορριμμάτων.

Ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΙΔΕΡΗΣ Γεώργιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.