Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν με το κλείσιμο της πολύπαθης «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.». και της παραίτησης/ανεξαρτητοποίησης του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Βουραζέρη. Ακολούθησε η Ανάρτηση του κ. Δ. Λάσκαρη, η απάντηση του κ. Λ. Μπάλλα, η Ανακοίνωση της «Ανδριακης Ενοτητας» και μέχρι στιγμής η Ανακοίνωσης της παράταξης «Η Άνδρος της Ζωής μας».

Το καζάνι βέβαια έβραζε από καιρό…

Αυτά είναι τα πολιτικά ήθη στην Άνδρο. Η συνέχεια ορίζει την προεκλογική περίοδο; Θα Έπρεπε; Οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι το 2019; Και μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προσδιορισμένο το πότε θα γίνουν, δηλαδή στο το τέλος της θητείας. Όμως, εκείνο το οποίο έχουμε ως σκέψη, είναι να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει νόμος του κράτους, τότε θα πάμε κάποιους μήνες πιο πέρα τις αυτοδιοικητικές εκλογές». Να σημειώσουμε εδώ ότι οι προγραμματισμένες ευρωεκλογές είναι για τον Μάιο του 2019, οπότε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνουν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου του ίδιου έτους…

Η Δημοτική Παράταξη “Άνδρος της Ζωής μας”

Ποιος πληρώνει τη νύφη; Ώρες ευθύνης για το πολιτικό προσωπικό του Δήμου Άνδρου.

«Η ανταλλαγή διαφόρων επιστολών, ανακοινώσεων, δηκτικών σχολίων, τοποθετήσεων και «διαρροών», κυρίως ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αποτελεί μια άκομψη και ανεπίτρεπτη δημόσια εικόνα για την παρούσα δημοτική αρχή, αλλά και για τον πολιτικό πολιτισμό μας. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι παράγοντες παραμένουν σιωπηλοί, άλλοι προσπαθούν να λάβουν στήριξη «σεβαστών» προσωπικοτήτων του νησιού, ενώ άλλοι, αμέτοχοι στις διαδικασίες που προηγήθηκαν, σπεύδουν «εκ των υστέρων» και εκ του ασφαλούς να λάβουν θέσεις για κάθε ενδεχόμενο με ευχολόγια ενόψει κυρίως των επερχόμενων εκλογών. Παράλληλα, κάποια ποντίκια πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα ξεπλυθούν και θα επιπλεύσουν.

Όλα αυτά ήταν αναμενόμενο να συμβούν, αφού όλοι γνώριζαν ότι ο συνδυασμός Σουσούδη αποτελούνταν στην πλειοψηφία του από ετερόκλητους παράγοντες χωρίς κοινή ιδεολογία και προγραμματική σύγκλιση. Συνενώθηκαν ευκαιριακά για να διαχειριστούν τα λάφυρα της εξουσίας μετά τη διαφαινόμενη κατάρρευση του Συνδυασμού Γλυνού και τη μη ύπαρξη αξιόπιστης διάδοχης κατάστασης. Ο Ανδριώτικος λαός μοιραία αποδέχθηκε το σχήμα, αλλά ήταν φυσική και αναμενόμενη η σημερινή εξέλιξη. Αυτά όλα δεν έχουν καμία σημασία, καθώς θέλουμε ακόμη δύο χρόνια για τη λήξη της θητείας της σημερινής Αρχής. Αναγκαστικά, είτε το θέλουμε, είτε όχι, θα πορευτούμε με τη δημαρχία Σουσούδη και ό,τι έχει μείνει από την κυβερνώσα δημοτική παράταξη. Αν όμως αυτό συνοδευτεί με πλήρη ακυβερνησία για τα επόμενα δύο χρόνια, εκείνοι που θα πληρώσουν τη νύφη θα είναι ο τόπος, οι Ανδριώτισσες και οι Ανδριώτες. Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ορθώνοντας το ανάστημά μας.

Ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δύο χρόνων με κοκορομαχίες και εξυπνακισμούς. Τα χρονίζοντα προβλήματα, όταν παραμένουν άλυτα, διογκώνονται και μετεξελίσσονται σε γάγγραινα ή οδηγούνται σε όλο και μεγαλύτερο αδιέξοδο προϊόντος του χρόνου. Δεν είναι η στιγμή που πρέπει να συγκρουσθούν τα τραίνα, είναι η στιγμή του διαλόγου και της χάραξης νέων δρόμων. Καλούμε τον Δήμαρχο και όσους σώφρονες και λογικούς έχουν απομείνει γύρω του να προβούν στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προώθηση και λήψη αποφάσεων για την επίλυση ζωτικών και ουσιαστικών προβλημάτων που υπάρχουν και από το παρελθόν. Λύσεις σε προβλήματα χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες! Ο πολιτικός χρόνος τελειώνει. Το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει ερμητικά.

Πρέπει να συμβάλουμε όλοι στην εκτόνωση της κατάστασης και στην εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, έστω και ενδιάμεσων αν χρειαστεί, έστω και μεταβατικών. Διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της χρονοτριβής, της αναβολής και κυρίως της αποτυχίας. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν με θέσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες ότι είμαστε σε θέση, και αυτή τη στιγμή ακόμη περισσότερο, να συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή. Ο τόπος έχει ανάγκη μια βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχει ανάγκη νέων θεσμών οργάνωσης της οικονομίας που να κάνουν διοίκηση του νησιού και την οικονομία του αποτελεσματικήΓια τον λόγο αυτό, στρατεύομαι στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των Ανδριωτών που πιστεύουν σε αυτή την πολιτική έκτακτης ανάγκης και που νομίζω ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους λειτουργούν και δρουν χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς προσωπικές επιδιώξεις και αντιπαραθέσεις, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα – με μοναδικό σκοπό την ακύρωση, αποδόμηση και εξόντωση των αντιπάλων!

Είναι ώρες ευθύνης και ορθών αποφάσεων για όλους. Η υπομονή των δημοτών εξαντλείται. Η ετυμηγορία τους θα είναι αδυσώπητη για όσους λιποτακτήσουν από τις ευθύνες τους».

 

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αιδώς Αργείοι

«Ο τίτλος της καταγγελίας θα έπρεπε να είναι «Αιδώς αχρείοι». Γιατί αχρείοι είναι αυτοί που πρώτα διαίρεσαν και διέσπασαν το νησί με περισσή ανικανότητα και απίστευτη αθλιότητα, στη συνέχεια διέλυσαν μόνοι τους την παράταξή τους χάνοντας 7 από τους 13 εκλεγμένους συμβούλους τους, ακολούθως προσεταιρίστηκαν ένα σύμβουλο της δικής μας παράταξης χωρίς ντροπή. Και σήμερα όντας πλέον μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο επιχειρούν να προσεταιριστούν έναν ακόμα σύμβουλο της παράταξης μας.

Καταγγέλλουμε πως ο κ. Σουσούδης, με σκοπό να στηρίξει την μισοδιαλυμένη παράταξη του επιχείρησε να έρθει σε συναλλαγή με σύμβουλο μας ώστε να αλλάξει παράταξη και να τους στηρίξει! Χτες ο κ. Λάσκαρης, που ζήλεψε τη δόξα του «ισχυρού» Χ. Βουραζέρη, «δίδασκε» ήθος τους φευγάτους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, χαρακτηρίζοντας τους γλάστρες και ζητώντας τους να παραδώσουν την έδρα στον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκαν. Αυτοί είναι που διδάσκουν ήθος!

Η παράταξη Σουσούδη από τη μια προσβάλλει όσους διαφώνησαν και ζητά παραιτήσεις και από την άλλη ψάχνει «μεταγραφές» που θα στηρίξουν τον ετοιμόρροπο κύριο τους! Ο Θ. Σουσούδης από τη μια ζητά συναντήσεις με τους επικεφαλής των δύο δημοτικών  παρατάξεων της αντιπολίτευσης και από την άλλη ψάχνει τρόπο να τους πάρει συμβούλους για να στηρίξει την μισοδιαλυμένη εξουσία που έχει εγκαθιδρύσει «για το καλό της Άνδρου».

Μόνο που «το καλό της Άνδρου» δεν μπορεί να είναι διπρόσωπο. Δεν μπορεί να είναι δύο μέτρα και δυο σταθμά! Αυτό είναι μόνο το «καλό του Σουσούδη» που διοικεί χωρίς να διοικεί 3,5 χρόνια και που θέλει να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του. Και αυτό είναι «το καλό του Λάσκαρη», που ψάχνει εναγωνίως με άθλιους τρόπους τον επόμενο θώκο εξουσίας του».

 

Ο κ. Δημήτρης Λάσκαρης

“Άνανδρες ημιπαραιτήσεις και ψιψινισμοί…

«Επτάμισυ δισεκατομμύρια άνθρωποι ο παγκόσμιος πληθυσμός, σε περίπτωση που κάποιος αισθάνεται αναντικατάστατος..Πολλά λέγονται στα καφενεία και στις τοπικές ιστοσελίδες τον τελευταίο καιρό για τη διοίκηση Σουσούδη, τους συνεργάτες του, τους αποστάτες του.. Πολλές σκέψεις περνάνε κι από εμάς που είμαστε δίπλα του και ζούμε κάθε μέρα την αγωνία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να εξασφαλίσουμε την δύσκολη καθημερινότητα.  Τι είναι σωστό, τι λάθος τι ηθικό, τι πρέπει, τι δεν πρέπει κ.α.. 

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή, αναρωτήθηκα τι έχει γίνει και κάθε μας κίνηση την κρίνουν τόσο κακοπροαίρετα. Πολλές φορές είχα αμφιβολίες, πήγα να μπερδευτώ. Η ανατροφή μου όμως και η ευθύνη σε αυτό που κάνω, δεν μου επέτρεψαν δεύτερες σκέψεις. Από μικρός έμαθα ό,τι ξεκινώ να το τελειώνω. Σε ότι με εμπιστεύονται, να το προσπαθώ και να το καταφέρνω. Κι αν τυχόν δεν το καταφέρνω, να έχω το ήθος και τη δύναμη να δίνω τη σκυτάλη στον επόμενο-αυτόν που θα τα καταφέρει.

Αυτές τις σκέψεις τις κάνω γι αυτούς που έφυγαν ..αλλά είναι εδώ, αλλά και για αυτούς που σκέπτονται να φύγουν ..αλλά είναι ακόμα εδώ. Παρωδία, κυρίες και κύριοι. Όπως αποφασίσατε να πηδήξετε μέσα στο τρένο που βλέπατε ότι σίγουρα θα κερδίσει τις εκλογές του 2014, έτσι να ξαναπηδήξετε και να φύγετε. Το δημοτικό συμβούλιο δεν χρειάζεται γλάστρες. Χρειάζεται ανθρώπους εργατικούς, με όρεξη, με πάθος και αγάπη για την Άνδρο ! Και να θυμάστε πως τα κενά  ..δεν είναι δυσαναπλήρωτα! Εμείς που μείναμε στο πλάι του Δημάρχου, ναι!! Είμαστε ομάδα! Δουλεύουμε νυχθημερόν και έχουμε καταφέρει αρκετά. Προσπαθούμε για το καλύτερο, με υπευθυνότητα για το κοινό καλό και όχι για την προσωπική μας προβολή.

Μένοντας ως ‘ανεξάρτητοι’, αγαπητοί μας πρώην συνεργάτες, κάνετε κακό στον τόπο σας και μόνο! Κοροϊδεύετε αυτούς που σας εμπιστεύθηκαν. Μη νομίζετε ότι εκδικείστε  τον Σουσούδη, ή τιμωρείτε τον Λάσκαρη, ή κάποιον άλλο. Τον μόνο που τιμωρείτε είναι τον λαό  

Ο κ. Λευτέρης Μπάλλας

Μια απάντηση στον Δημήτρη Λάσκαρη

«Οι λέξεις απόψε βγαίνουν πολύ δύσκολα, τουλάχιστον από τα δικά μου χείλη. Έως τώρα πίστευα πως οι διαφορές γεφυρώνονται με διάλογο και με επιχειρήματα, όχι με χαρακτηρισμούς.

Nοιώθω αιφνιδιασμένος και σας μιλάω σαν πατέρας. Τον Δημητράκη, τον ξέρω από μικρό παιδί στον πεζόδρομο της αγοράς να μαθαίνει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής από τον μπαμπά του. Εξαιρετικό παιδί… Χαιρόμουν μάλιστα πολύ, που η ανανέωση στον Δήμο συντελέστηκε και από εκείνον.
Θεώρησα, τo ίδιο και οι συμπολίτες μας, ότι ανδρώθηκε και άξιζε την θέση.

Τι συνέβη όμως απόψε και εμφάνισε ένα κείμενο χωρίς πολιτική χροιά παρά μόνο χαρακτηρισμούς; Με φωτογράφησε με λέξεις ακραίες και αχαρακτήριστες… Τον συνάδελφο του!!! Γράφει σαν τιμωρός για αποστάτες. Μιλάει για ανατροφή και ήθος που μόνο οι δικοί του γονείς έδωσαν. Για παρωδία, γλάστρες, προσωπική προβολή καλώντας τον Δήμαρχο να με παραιτήσει.

Ας το πράξει…

Θα ολοκληρώσω εδώ το κείμενο μου. Τον Δημητράκη άλλωστε τον ξέρω από παιδί, πίσω από τον μπερντέ με τον υπέροχο, τον αείμνηστο μπαμπά του!

Είναι και οι μυρωδιές βλέπετε από τα καλτσούνια και τα αμυγδαλωτά και δεν θέλω… Εγώ στο Πανεπιστήμιο της Νομικής που με έστειλε ο αγωγιάτης πατέρας μου, δεν έμαθα να μπερδεύω τις… “μυρωδιές”… Σας μιλάω ως μπαμπάς δύο παιδιών… που διατηρεί το δικαίωμα να καμαρώνει για την ανατροφή και το ήθος τους»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.