Πανόραμα των αισθήσεων που ταξιδεύουν την ψυχή και την σκέψη αναδεικνύοντας τον τόπο μας μπορεί να χαρακτηρισθεί η έκθεση που εγκαινιάζεται το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου 2018 στην Άνδρο και αποτελεί το απαύγασμα της εργασίας 116 φωτογράφων που επισκέφθηκαν την Άνδρο την άνοιξη μετά από πρωτοβουλία του CTN ANDROS και της ομάδας Greek Instagramers Events με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου. 

Ελίνα Φολερού -Τουρλίτης

Η αγάπη για την τέχνη, η ευαισθησία που ταξιδεύει από το μάτι στον φακό και σε μία τυπωμένη φωτογραφία και το ομαδικό πνεύμα που έφερε πάνω από 100 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους στην Άνδρο, γεμίζουν 3 εκθεσιακούς χώρους στο Μπατσί, τη Χώρα και το Κόρθι, και σας καλωσορίζουν στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης στις 7 και 8 Ιουλίου η οποία θα παραμείνει ανοιχτή ολόκληρο το καλοκαίρι και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου!

Γιώργος Βέργαδος -Χώρα

Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέκυψαν από το project “#My_Andros” που διοργάνωσε την Άνοιξη του 2018 η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με το Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου CTN ANDROS (@ctn_andros, Andros.travel) υπό την αιγίδα του Δήμου της Άνδρου (www.andros.gr), όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο νησί για ένα φωτογραφικό τριήμερο με σκοπό την ανάδειξη της παράδοσης και ομορφιάς του τόπου.

Έλλη Αγιαννίδη – Κόρθι

Μια πραγματικά εντυπωσιακή περιήγηση στη μαγεία της Άνδρου, η οποία πηγάζει από τον ενθουσιασμό που έδειξαν πάνω από 100 φωτογράφοι σε ένα τριήμερο ταξίδι ανακάλυψης των μυστικών του τόπου.

Ζωοδόχος Πηγή

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, δημιουργήθηκαν δύο ομάδες φωτογράφων οι οποίοι ακολούθησαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξενάγησης στους φωτογραφικούς θησαυρούς του νησιού, οργανωμένο και συντονισμένο από την ομάδα Greek Instagramers Events και το CTN ANDROS.

Μπατσί

Το πρόγραμμα ήταν σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτυπωθεί φωτογραφικά ένα μεγάλο μέρος του νησιού, από το Μπατσί, το Γαύριο και τον Άγιο Πέτρο, μέχρι τα χωριά του Κορθίου και χωριά γύρω από τη Χώρα. Οι φωτογράφοι την ευκαιρία να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν τις ξεχωριστές ομορφιές της Άνδρου και να τις αναδείξουν μέσα από τις φωτογραφίες τους. Η Άνδρος χαρίζει χιλιάδες εικόνες και άλλα τόσα συναισθήματα. Η έκθεση φωτογραφίας “#my_Andros”, παρουσιάζει μέρος από αυτά, όπως τα βίωσαν και τα κατέγραψαν οι 116 φωτογράφοι που επί τρεις ημέρες ανακάλυπταν τα μυστικά του νησιού και αποθανάτιζαν τις φιγούρες του και την ιστορία του.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Κόρθι, το Πολιτιστικό Κέντρο Άνδρου ανοίγει στις 19:00 για τα εγκαίνια του πρώτου μέρους της έκθεσης. Λίγο αργότερα, το Μπατσί, και συγκεκριμένα τα Παλιά Σφαγεία, τα οποία φιλοξενούν το δεύτερο μέρος της έκθεσης, ανοίγουν τις πόρτες τους στις 21:30! Το τρίτο μέρος της έκθεσης εγκαινιάζεται το πρωί της Κυριακής 8 Ιουλίου στις 11:30 στο Νειμποριό στη Χώρα της Άνδρου, για την ολοκλήρωση της σε μία ακόμα εξαιρετική τοποθεσία!

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από 7/7 έως 10/9,

καθημερινά εκτός Τετάρτης, ώρες 11.00-15.00 και 18.00-21.00.

  • Ο πρόεδρος του δικτύου CTN ANDROS, Χρήστος Μπαλόγιαννης δήλωσε σχετικά:

«Μετά από την μεγάλη απήχηση και συμμετοχή που είχε η διοργάνωση του φωτογραφικού τριημέρου την Άνοιξη του 2018, είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, δηλαδή η φωτογραφική έκθεση #My_Andros, θα λάβει την αντίστοιχη προσοχή και αγάπη από τους επισκέπτες του νησιού και κυρίως από τους δυνητικούς επισκέπτες της Άνδρου που θα έχουν τη χαρά να δουν την έκθεση στα μελλοντικά της ταξίδια ανά την Ελλάδα. Η συνεργασία του δικτύου μας CTN ANDROS με την ομάδα των Greek Instagramers Events είναι εξαιρετική και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε την αγάπη για τον τόπο μας και την ανάδειξη αυτού μέσα από δημιουργικούς τρόπους! Ο σκοπός του φωτογραφικού τριημέρου που έλαβε χώρα την άνοιξη είχε σκοπό να δώσουμε ζωή σε κάθε γωνιά του νησιού και να καταφέρουμε όχι μόνο να αναδείξουμε την Άνδρο, και να τη γνωρίσουμε κατά κάποιο τρόπο απ΄ την αρχή, αλλά και μέσα από το φωτογραφικό υλικό να προωθηθεί το νησί σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο στόχος αυτός επετεύχθη και πλέον έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε τους καρπούς της δράσης αυτής ξεκινώντας το Σάββατο 7 Ιουλίου με τα εγκαίνια της έκθεσης και για ολόκληρο το καλοκαίρι, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου! Οι εκθεσιακοί χώροι στο Κόρθι, το Μπατσί και τη Χώρα της Άνδρου αναδεικνύουν επάξια το νησί μας μέσα από την εξαιρετική δουλειά των 116 φωτογράφων και θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!»

  • Η Έλλη Αγιαννίδη, συν-ιδρύτρια του Greek Instagramers Events, δήλωσε σχετικά:

«Η ομάδα των Greek Instagramers Events ιδρύθηκε με σκοπό την συσπείρωση επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών φωτογράφων που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας και τον τόπο μας. Το φωτογραφικό τριήμερο που πραγματοποιήσαμε την άνοιξη του 2018 στην Άνδρο, με τη συμμετοχή πάνω από 100 φωτογράφων, σε συνεργασία με το επιχειρηματικό δίκτυο CTN ANDROS και τον Δήμο Άνδρου, είχε μεγάλη επιτυχία και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε τώρα μια ανάσα από τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης #My_Andros! Τέτοιου είδους καλλιτεχνικές ενέργειες που εμπνέουν και βοηθούν στην προώθηση της Ελλάδας, αξίζουν την αποδοχή και την αγάπη όλων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος αυτής! Βάσει της επιτυχίας του φωτογραφικού τριημέρου, το οποίο αποτέλεσε την πρώτη φωτογραφική εξόρμηση τέτοιου μεγέθους, με ειδικές οργανωτικές απαιτήσεις στην οποία ήμασταν συνδιοργανωτές, πιστεύουμε ότι και η έκθεση, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε από τις 7 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, θα δεχθεί την ίδια ανταπόκριση!»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.