“Από το 2001 ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου διενεργεί τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών σε συνεργασία με τη Μεσογειακή Συνεργασία Νέων Μουσικών. Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται ανά διετία στην Άνδρο το μήνα Οκτώβριο. Έχουν πραγματοποιηθεί 7 διαγωνισμοί (2001 – 2003 – 2005 – 2007 – 2010 – 2012 – 2015) με εξαιρετική επιτυχία, κάτω από άψογες διαδικασίες κι στις  6-7 Οκτωβρίου 2018 πρόκειται να διεξαχθεί  ο 8ος διαγωνισμός.

Βασική αρχή του Διαγωνισμού είναι, εκτός των άλλων, η πρωτότυπη συνθετική δημιουργία πάνω σε Κυκλαδίτικα θέματα. Γι’ αυτό στο σκοπό, σε κάθε διοργάνωση δίνονται παραγγελίες σε Έλληνες συνθέτες να γράψουν μουσικά έργα τα οποία κατόπιν χρησιμοποιούνται ως «υποχρεωτικά» αλλά και ως έργα επιλογής των υποψηφίων σε επόμενους διαγωνισμούς. Με αυτόν τον τρόπο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών συμβάλλει ενεργά και πολλαπλά στην πολιτιστική ζωή του τόπου δίνοντας κίνητρα σε Έλληνες συνθέτες να γράψουν νέα έργα, αλλά και στους υποψήφιους να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο τοy Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και η πρόεδρός του Θεοδώρα Αμωράτη μας προσκαλούν όλους, να τιμήσουμε με την παρουσία μας τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην Άνδρο, στις 6 καί 7 Οκτωβρίου 2018,  στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό, παραθέτουμε το link του Διαγωνισμού https://www.androsmousa.gr/diagonismos/8os-panellinios-diagonismos-neon-pianiston/  

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.