«Η Άνδρος και ο Αθλητικός Τουρισμός της» θα παρουσιαστούν στο 5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην Αρχαία Ολυμπία, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, και πραγματοποιείται από 11 Οκτωβρίου έως την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018.

Ο Δήμος Άνδρου εκπροσωπείται από την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Άνδρου σε θέματα επικοινωνίας και δημοσιογράφο κ. Ειρήνη Λάζαρη, η οποία θα εισηγηθεί το θέμα μαζί με την κ. Ελένη Τσαλκατίδου, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δημοσιογράφο, την Παρασκευή, ημέρα του προγράμματος που είναι αφιερωμένη στον Αθλητικό Τουρισμό, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στη χώρα μας.

Στην εισήγηση «Άνδρος και Αθλητικός Τουρισμός», περιλαμβάνονται στοιχεία που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άνδρου και τα σπορ (ιστιοπλοΐα, windsurfing, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος, τένις) με τα οποία ασχολούνται οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις κλασικές μορφές αθλητικού τουρισμού στην Άνδρο, με αφετηρία τον μοναδικό θησαυρό του νησιού, τα μονοπάτια και το πιστοποιημένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών. Ξεχωριστή είναι η συγκυρία της διοργάνωσης του 1ου Φεστιβάλ Πεζοπορίας στην Άνδρο, καθώς και της πραγματοποίησης της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών στο νησί, το διάστημα 12-14 Οκτωβρίου που θα αποφέρει στο δίκτυο των μονοπατιών την ευρωπαϊκή πιστοποίηση για ακόμη τρία χρόνια. Παράλληλα, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον ναυταθλητισμό, το hiking και το trekking, με έμφαση στους αγώνες που διοργανώνονται στο νησί και συγκεκριμένα το Andros Trail Race, ο Ημιμαραθώνιος και ο Αγώνας δρόμου του Αφανή Ναύτη. Επιπλέον, τονίζονται και κάποιες μορφές αθλητικού τουρισμού που βρίσκονται σε ανάπτυξη, όπως η ποδηλασία και οι καταδύσεις.

Να σημειωθεί ότι στο Θερινό Σχολείο του ΠΣΑΤ συμμετέχει ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και θριαμβευτής του Euro 2004 στην Πορτογαλία, Γιώργος Καραγκούνης και θα ακολουθήσει πάνελ με καταξιωμένους αθλητές, όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν το 2018, Βούλα Παπαχρήστου, η αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης γυναικών, Ασημένια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Κυπελλούχος Ευρώπης το 2018, Αλεξάνδρα Ασημάκη και ο πρωταθλητής ποδηλασίας πίστας, Χρήστος Βολικάκης, πρώτος φέτος στην  παγκόσμια κατάταξη. Επίσης, για το Μουντιάλ της Ρωσίας, το Champions League και τις διεθνείς διοργανώσεις θα μιλήσουν οι κορυφαίοι αθλητικοί συντάκτες Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Αντώνης Καρπετόπουλος, Γιώργος Λυκουρόπουλος και Μάνος Σταραμόπουλος με συντονιστή τον Στράτο Σεφτελή. Στο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών θα διδάξουν και Καθηγητές Πανεπιστημίου από τα Τμήματα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, καθώς και Κοινωνικής Πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.