«Πριν ο ήλιος δύσει, όσα ζήσαμε κράτησαν για μια στιγμή, μια αιωνιότητα μονάχα, την ώρα που οι ήχοι στη σιωπή έπαιζαν τη δική τους αόρατη μελωδία». 

Αγαπά την Άνδρο με πάθος. Εργάζεται εκεί, στον πολύ ιδιαίτερο χώρο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων. Αν και “στεριανή” λατρεύει τη θάλασσα και τους ήχους της. Η Σμαραγδή Μητροπούλου γράφει, συγγράφει. Και το κάνει καλά. Καλοτάξιδα τα βιβλία της. Είναι άνθρωπος με στόχους και επιμονή. Καλή επιτυχία.

Οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και ο Πολυχώρος Πολιτισμού «24 Γράμματα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της  Σμαραγδής Μητροπούλου: «Πριν ο ήλιος δύσει»,  «Μια στιγμή, μια αιωνιότητα μονάχα» και  «Ήχοι στη σιωπή» το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, ώρα 19.00. Η παρουσίαση θα γίνει στον Πολυχώρο «24 Γράμματα», Λ.  Πεντέλης 77, Χαλάνδρι (Εμπορικό Κέντρο Ερμείον, 1ος όροφος) Για την συγγραφέα και τα έργα της θα μιλήσουν οι: Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος, συγγραφέας, θεολόγος και αρθρογράφος και η ίδια η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Σμαραγδή Μητροπούλου.

 

Η Σμαραγδή Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαία Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Mεγάλη Βρετανία. Υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι, επίσης, διπλωματούχος Δημιουργικής Γραφής (Diploma in Creative Writing) του Κολεγίου Writers’ Bureau (Manchester, UK), ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεατρικής γραφής στο Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και σκηνοθεσίας στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Eίναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ). Έχει τιμηθεί με το βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven (Α΄βραβείο στην κατηγορία «Φαντασία»). Από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ κυκλοφορούν τα βιβλία της: «Πριν ο ήλιος δύσει» (θεατρικό),  «Μια στιγμή, μια αιωνιότητα μονάχα» και «Ήχοι στη σιωπή». Μοιράζει την αγάπη της εξίσου στη διδασκαλία  και στη συγγραφή ιστοριών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.