Οι “Φίλοι του Φεστιβάλ  Άνδρου” (ΑΜΚΕ) και το “Φεστιβάλ Άνδρου” συνεχίζοντας την προσπάθεια προσέγγισης των νέων, προγραμματίζουν για φέτος τον χειμώνα (2018-2019) συναντήσεις με θέμα τη μουσική. Πρόκειται για μια σειρά πρωτότυπων μαθημάτων για νέους από 15 έως 19 χρονών που θα πραγματοποιηθούν στην Άνδρο, από τον μουσικό & μουσικολόγο Σπύρο Λούκο.

Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η κατανόηση της χρήσης της μουσική μες στους αιώνες, η καλλιέργεια τρόπου ακρόασης και τρόπου προσέγγισης της μουσικής τέχνης, μέσα από τη χρήση οπτικοαουκουστικών παραδειγμάτων και διαλόγου. Η ΑΜΚΕ στοχεύει στην ποιοτική βελτίωση της νεανικής παιδείας μέσω της διδασκαλίας-εξερεύνησης και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί και φέτος. Βασικά σημεία που θα θιχτούν στις συναντήσεις: – Τι είναι μουσική. – Πως ξεκίνησε. Οι πρώτες εκφράσεις της. – Χρήσεις μέσα στην παγκόσμια Ιστορία. – Μουσική και σύγχρονα μέσα. – Τρόποι ακρόασης/εκτίμησης. – Άχρονος τόπος συνάντησης: συνθέτες διαφορετικών εποχών και στυλ συναντιούνται. Τι τους συνδέει; Παραδείγματα. (Τα οπτικοακουστικά παραδείγματα προέρχονται από όλο το φάσμα της Τέχνης της Μουσικής. Ενδεικτικά: κλασική, όπερα, rock, pop, blues, jazz, hip hop, funk, παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική μουσική). – Συζήτηση πάνω σε μουσικές που θα φέρουν οι συμμετέχοντες.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Γαύριο , Κόρθι και Χώρα και ο μέγιστος αριθμός των σεμιναρίων θα είναι έξι (6). Τα σεμινάρια παρέχονται δωρεάν για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και χρηματοδοτούνται από την ΑΜΚΕ “Φίλοι του Φεστιβάλ  Άνδρου”.

Oι  3 πρώτες συναντήσεις, θα πραγματοποιηθούν :

  • Kυριακή 11 Νοεμβρίου: Γαύριο:  ώρα 11:00-13:00 αίθουσα σχολείου γυμνασίου-λυκείου Γαυρίου. Κόρθι: ώρα  15:00-17:00 αίθουσα σχολείου γυμνασίου-λυκείου Κορθίου Χώρα : ώρα 19:00-21:00 λέσχη Ανδρίων
  • Κυριακή 25 Νοεμβρίου: Γαύριο:  ώρα 11:00-13:00 αίθουσα σχολείου γυμνασίου-λυκείου Γαυρίου Κόρθι: ώρα  15:00-17:00 αίθουσα σχολείου γυμνασίου-λυκείου Κορθίου Χώρα : ώρα 19:00-21:00 λέσχη Ανδρίων
  • Κυριακή 9 Δεκεμβρίου: Γαύριο:  ώρα 11:00-13:00 αίθουσα σχολείου γυμνασίου-λυκείου Γαυρίου Κόρθι: ώρα  15:00-17:00 αίθουσα σχολείου γυμνασίου-λυκείου Κορθίου Χώρα : ώρα 19:00-21:00 λέσχη Ανδρίων

Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τις  επόμενες συναντήσεις. Ο χώρος των σεμιναρίων θα είναι ο ίδιος στο Γαύριο και στο Κόρθι, ενώ στη Χώρα θα λάβουν μέρος στην αίθουσα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α)

Ο Σπύρος Λούκος: Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό και jazz πιάνο, σύγχρονη κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) και είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Αθήνας. Συνεργάζεται ως μουσικός και ενορχηστρωτής με διάφορα σχήματα και καλλιτέχνες, με πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα (Α. Μάνου, Κ. Θωμαΐδης, Σ. Παπασταύρου, Σταυρός του Νότου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ρυθμός Stage, Ίδρυμα Σ. Νιάρχος κ.ά.). Ισότιμα ασχολείται και με την διδασκαλία μουσικής. Ο κύριος τομέας του είναι το πιάνο και τα ανώτερα θεωρητικά, καθώς και η Ιστορία της Δυτικής Μουσικής από την αρχαιότητα έως σήμερα. Κατά την ασχολία του με την σύνθεση μουσικής για εικόνα έχει συμμετάσχει στο 3ο ΑNIMFEST 2008 και στο 3ο και 4ο Φεστιβάλ Βωβού Κιν/φου του Ιδρύματος Κακογιάννη. Έχει συνθέσει επίσης πρωτότυπη μουσική για τις μικρού μήκους ταινίες Marketplace(s): One place Five stories/Part5 (Μ. Βελέτζας), Easter in Agios Nikolaos (Ζ. Σγουρού), Yenaris (Ζ. Σγουρού). Στον τομέα της διαφήμισης έχει συνθέσει μουσική για τo Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, για την Watt+Volt κ.ά. Από μικρή ηλικία ασχολείται με την τραγουδοποιία. Το 2006 έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης φτάνοντας στην τελική δεκάδα. Από το 2018 σχημάτισε το δικό του trio παρουσιάζοντας ζωντανά την δουλειά του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εταιρίες FAST FERRIES και GOLDENSTARFERRIES, που για ακόμη μία φορά στηρίζoυν τις δράσεις της ΑΜΚΕ  “Φίλοι του Φεστιβάλ  Άνδρου”, παρέχοντας δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια . Επίσης, ευχαριστούμε τη Λέσχη Ανδρίων και τον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου για την συνεισφορά τους στην υλικοτεχνική υποδομή , καθώς και τους διευθυντές  και καθηγητές των Λυκείων Άνδρου για την υποστήριξη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.