Έχει “πάρει επάνω” του το θέμα της λειτουργίας της ΕΤΕ στο Κόρθι.

“Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Βουραζέρης, αναφερόμενος στην αναστολή λειτουργίας του Γραφείου Συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας στο Κόρθι και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Οι κάτοικοι του Κορθίου, την Πέμπτη το πρωί στη Χώρα της Άνδρου θα κάνουν μια ειρηνική διαμαρτυρία ,που έχει όμως ουσιαστικό περιεχόμενο αφού η αναστολή λειτουργίας του Γραφείου Συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Οι πολίτες του Κορθίου δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές στον τόπο κατοικίας τους και ιδιαίτερα άνθρωποι μεγάλης ηλικίας θα είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν, με ότι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία και έξοδα.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πρέπει να αντιληφθεί ότι η λογική των οριζόντιων περικοπών δεν έχει εφαρμογή στο νησιωτικό χώρο. Γιατί νησί σημαίνει κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν και αυτό ισχύει και για την Τράπεζα της Ελλάδας που έχει εποπτικό ρόλο. Ας μη μιλάμε λοιπόν για νησιωτική πολιτική όταν είμαστε αναγκασμένοι να διεκδικούμε το αυτονόητο στο Κόρθι: να λειτουργεί δηλαδή μία φορά την εβδομάδα ένα Γραφείο Συναλλαγών Τράπεζας στο Κόρθι για να μπορούμε να κάνουμε τις συναλλαγές μας και να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Αν μας θεωρούν δεδομένους, θα αντιληφθούν ότι δεν είμαστε. Εκτός αν θεωρούν αμελητέα ποσότητα τις καταθέσεις των πολιτών του Κορθίου στην Εθνική Τράπεζα. Ως απλός πολίτης που ζει και εργάζεται στο Κόρθι , ενώνω τη φωνή μου με τους συμπατριώτες μου και θεωρώ αυτονόητο ότι στην υπόθεση αυτή δεν είμαστε μόνοι μας αλλά έχουμε τη στήριξη όλων των φορέων και των πολιτών της Άνδρου. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι σήμερα αναστέλλουν τη λειτουργία του Γραφείου Συναλλαγών  στο Κόρθι. Αύριο σειρά θα έχει κάτι άλλο στο Γαύριο, στο Μπατσί, στη Χώρα.

Για αυτό και πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να διεκδικούμε όλοι μαζί.”

Χρήστος Βουραζέρης Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.