Για την αναγκαιότητα υποστήριξης της Άνδρου στον τομέα της διασύνδεσής της με τα νησιά των Κυκλάδων και με άλλους προορισμούς, μίλησε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, στο πλαίσιο του 2ου Ακτοπλοϊκού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα,19 Νοεμβρίου. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στη Σύρο, παρουσία Υπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ναυτιλιακών εταιρειών, έγινε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που άπτονται της ακτοπλοΐας και της δρομολογιακής διασύνδεσης των νησιών μας.

«Ο νησιώτης έχει δικαίωμα σε μια αξιόλογη ποιότητα ζωής. Το αίσθημα της ασφάλειας, η σωστή εκπαίδευση, η Υγεία και η Παιδεία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της οικονομίας, είναι τα βασικά αγαθά που προσδίδουν ποιότητα στην ζωή μας», υπογράμμισε αρχικά ο Δήμαρχος Άνδρου και πρόσθεσε: «Αυτά θα τα εξασφαλίσουμε αν καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο δρομολογίων και διασυνδέσεων που να εξασφαλίζουν τα παραπάνω. Συγχρόνως, απαιτείται να έχουμε άρτιες υποδομές, δηλαδή λιμάνια».

Σημαντικό εργαλείο αποτελεί το Λιμενικό Ταμείο και ο κ. Σουσούδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενέργειες του Δήμου Άνδρου προκειμένου να συσταθεί ένα αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου, που θα εδρεύει στην Άνδρο, υπό την εποπτεία του Δήμου. «Πιστεύουμε πως είμαστε πολύ κοντά και με την βοήθεια του Υπουργείου -που είχαμε μέχρι τώρα- να προχωρήσουμε γρήγορα στη σύστασή του, ώστε να δουλέψουμε αποτελεσματικότερα και να βελτιώσουμε τις λιμενικές υποδομές μας», τόνισε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, ο κ. Σουσούδης επανέλαβε πως είναι απαραίτητο για την Άνδρο ένα δρομολόγιο που να ξεκινά από Ραφήνα μετά τις 12.00 και όχι πριν τις 2.00 το μεσημέρι για να εξυπηρετούνται οι πρωινές πτήσεις που φθάνουν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, από το εξωτερικό.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης και Αντιπροέδρου Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Μαραγκού, του Προέδρου Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Αν. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του Προέδρου Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) και Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ κ. Διονύσιου Τεμπονέρα, του Προέδρου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) κ. Μιχάλη Σακέλλη και τέλος του εκπροσώπου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη. Στη συνέχεια, έγιναν τοποθετήσεις εκπροσώπων Ναυτιλιακών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο και το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις βουλευτών, εκπροσώπων φορέων και αιρετών, μεταξύ των οποίων και του Επάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, σε μία συζήτηση εποικοδομητική.

Γρ.Ε.Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.