Το μουσικό εργαστήρι είναι μια διαδραστική, ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης. Με την καθοδήγηση της μουσικολόγου Νίκης Μιχαλάκα έχει σκοπό να ξελογιάσει τους μαθητές των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Άνδρου και να τους οδηγήσει σε οάσεις ακρόασης τραγουδιού, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας.

Τα μουσικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες σχολείων στο Μπατσί, Κόρθι και Χώρα. Η διάρκεια τους είναι από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο 2019. Το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος.

Στο εργαστήρι τα παιδιά θα φτιάξουν ένα μουσικό, φωνητικό και ορχηστρικό σύνολο. Θα έλθουν σε επαφή με τις βασικές μουσικές έννοιες του ρυθμού και της φωνητικής, θα δημιουργήσουν αυτοσχεδιαστικά μουσικές φόρμες, θα αναπτύξουν μέσα στην ομάδα πνεύμα συνεργασίας, υπευθυνότητας, πειθαρχίας και επικοινωνίας. Στο δημιουργικό περιβάλλον του εργαστηρίου, η προσωπική και η συλλογική έκφραση ορίζουν το πλαίσιο, το κάθε παιδί φέρνει τη στιχουργική και μουσική του φαντασία και τα προσφέρει στην ομάδα.

H Νίκη Μιχαλάκα γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου, αποφοίτησε ως αριστούχος από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδακτική εμπειρία στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διδάσκει το μάθημα της μουσικής και της μουσικοκινητικής αγωγής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πιάνο και θεωρία στο Ωδείο Ωρίων.

Τα “Μουσικά εργαστήρια” παρέχονται δωρεάν από την ΑΜΚΕ “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”, με την υποστήριξη των εταιριών Fast Ferries, Goldenstar Ferries και τη στήριξη του Δήμου Άνδρου.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 19 Ιανουαρίου

11:00-12:30 Δημοτικό σχολείο Μπατσίου (για μαθητές Γαυρίου & Μπατσίου)

16:00-17:30 Δημοτικό σχολείο Κορθίου (για μαθητές Κορθίου & Πίσω Μεριάς)

Κυριακή 20 Ιανουαρίου

10:00-11:30 Δημοτικό σχολείο Χώρας (για μαθητές Μεσσαριάς)

12:00-13:30 Δημοτικό σχολείο Χώρας (για μαθητές Χώρας)

 

http://www.festivalandros.gr/

https://www.facebook.com/festivalandrou/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.