Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου του νησιού μας, με τίτλο «Η Άνδρος πέρα από τη Φουρτάλια», θα παρουσιαστεί την προσεχή Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου 2019, και ώρα 15:00-16:00, στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019. Με την υποστήριξη επαγγελματιών, παραγωγών και συλλόγων του νησιού μας, η γαστρονομική ομάδα της Άνδρου με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Γιγίνη, παρουσιάζει στο stage του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Πίνουμε Ελλάδα»… αγροτική κουζίνα.

Άλλωστε, μετά την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχουν φέτος την τιμητική τους. Ο εν λόγω τίτλος εμπεριέχει τη γαστρονομία, την πολιτιστική κληρονομιά, την αειφορία, την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την υγεία. Πρέσβειρα της «Γαστρονομικής Περιφέρειας» έχει οριστεί η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει, ήδη, πρωτοστατήσει σε ανάλογες εκδηλώσεις, όπως το «Aegean Mamas know best», που πραγματοποιήθηκε και στην Άνδρο (στον νέο Πολυχώρο Κορθίου), τον Οκτώβριο.

Η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Πίνουμε Ελλάδα», στην οποία συμμετέχει η Άνδρος,  έχει οικοδέσποινα την κα Μπαρμπαρίγου, που μαζί με περισσότερους από 80 διακεκριμένους chef, μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας ως υλικά τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα. Να σημειωθεί ότι η Έκθεση ορόσημο για την κατηγορία ελληνικών τροφίμων και ποτών, πραγματοποιείται από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Πρόκειται για την 6η συνεχόμενη χρονιά που οι λάτρεις της γαστρονομίας δίνουν ραντεβού με τους επαγγελματίες τροφίμων και ποτών στην Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ και τις τέσσερις ημέρες που διαρκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» γευστικά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο, απολαμβάνοντας τοπικές συνταγές και πιάτα που ετοιμάζουν κορυφαίες Λέσχες Αρχιμαγείρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.