Της Α.Μ.Β.
Την πρώτη μέρα λειτουργίας της 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα – Πίνουμε Ελλάδα” η γαστρονομική ομάδα Άνδρου παρουσίασε την αγροτική κουζίνα με την υποστήριξη των επαγγελματιών, παραγωγών και συλλόγων του νησιού. Ο Δημήτρης Γιγίνης και η Κατερίνα Ρεμούνδου σε ρόλους παρουσιαστών συντονιστών μύησαν όσους ήταν 15.00-16.00 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας. Πολλοί Ανδριώτες ήρθαν να καμαρώσουν και να γευτούν τις νοστιμιές… Το “τραπέζι” είχε από όλες τις Ανδριώτικες νοστιμιές από φουρτάλια και πατατοκεφτέδες της ώρας μέχρι πηχτή, ψωμί με γλίνα, κόκκορα με χυλοπίτες, μπρούστουλα, γέμιση, χορταροκεφτέδες και φυσικά πολλά γλυκά όπως παστέλι, αυγοκαλάμαρα (δίπλες) αυγόσουπες (αυγοφέτες) αμυγδαλωτά, κουραμπιέδες κ.α. Η συμμετοχή σε παρόμοιες εκδηλώσεις είναι εξαιρετικά σημαντική για τους επαγγελματίες και καλό είναι να μην χάνουν έκθεση.