Φαίνεται ότι οι βραβεύσεις και οι επιτυχίες του Δήμου Άνδρου έχουν «ενοχλήσει» τον κ. Γιάννη Καπάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «Άνδρος της Ζωής μας». Όμως, προτού επιχειρήσει να υποβαθμίσει αυτήν την τιμητική διάκριση, προτού προβεί σε μία τόσο σημαντική καταγγελία που προσβάλλει τόσο τον Δήμαρχο Άνδρου, όσο και τον ίδιο τον θεσμό των «Green Greek Awards» και τους διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης «Verde-Tec Forum», θέτοντας ζήτημα διαφάνειας και εγκυρότητας των αποτελεσμάτων, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στην έρευνα και στις πληροφορίες που απέσπασε. Καταρχάς, η «Verde-Tec», όπως κάθε έκθεση, φεστιβάλ και διοργάνωση, υποστηρίζεται από χορηγούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν την κάλυψη των αναγκών και την προβολή της διοργάνωσης. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι το 3ο Διεθνές «Verde-tec Forum» πραγματοποιήθηκε με δύο ισχυρές αιγίδες, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας καθώς και της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος.

 

Με την αιγίδα τους, επίσης, στήριξαν τη Διεθνή έκθεση οι εξής φορείς:

  1. Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ελλάδος (ΚΑΠΕ),
  2. Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ),
  3. Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.),
  4. Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α.),
  5. Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου (Ε.Σ.ΠΑ.Β.),
  6. Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (Σ.Ε.Φ.),
  7. Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (Σ.Π.Ε.Φ.),
  8. Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (Ε.Σ.Μ.Υ.Ε.),
  9. Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (Π.Σ.Α.Τ.),
  10. Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.),
  • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) και
  • Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ.)

Όλοι οι δημότες της Άνδρου αισθάνονται υπερήφανοι για τη για δεύτερη χρονιά βράβευση του Δήμου Άνδρου στα «Green Greek Awards» (φέτος για την «Εξοικονόμηση Ενέργειας με φωτοβολταϊκά», στην κατηγορία «Αστική Βιωσιμότητα ΙΙ»), καθώς επίσης και για τη σημαντική διάκριση του Δήμου Άνδρου, που βρίσκεται μέσα στους δέκα πιο αποτελεσματικούς δήμους της Ελλάδας, αξιολογώντας τρία βασικά πεδία: την Οικονομική Διαχείριση, τη Διαφάνεια και τη Λογοδοσία και τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες, σύμφωνα με τη μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ).

Επιπλέον, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι για τους επιτυχόντες και τα βραβεία τους στα «Green Greek Awards», αποφασίζει η Επιστημονική Επιτροπή. Μάλιστα, στα φετινά βραβεία, λόγω του μεγάλου αριθμού προτάσεων/υποψηφιοτήτων, η Επιτροπή συνεδρίασε δύο ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ Πολυτεχνείο Βερολίνου ΜΑΡΙΑ ΣΡΕΣΚΟΒΙΤΣ ΚΕΔΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΑΒΩΣΗΣ ΕΕΔΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΕΣΠΑΒ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΠΕΛΛΟΣ ΣΕΦ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΣΠΕΦ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΣΜΥΕ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΤΕΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ ΠΣΑΤ ΕΥΘΥΜΗΣ ΛΕΚΚΑΣ Πανεπιστήμιο Αθηνών ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ ΕΜΠ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΕΞΑ ΕΟΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΚΑΠΕ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΒΕΑ

Για ποιον λόγο άραγε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Άνδρος της Ζωής μας» δεν αμφισβήτησε και πέρυσι (2018) τα «Green Greek Awards», όταν ο Δήμος Άνδρου απέσπασε βραβείο στην κατηγορία «προστασία περιβάλλοντος-προστατευόμενες περιοχές»; Να υπενθυμίσουμε, βέβαια, ότι τότε κατείχε ακόμα τη θέση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, επομένως ήταν μέλος της κυβέρνησης…

Πιστεύουμε ότι έχει έρθει, πλέον, η ώρα για να πάψουν ορισμένοι να βλέπουν μέσα από τα γυαλιά του φανατισμού, που δυναμιτίζουν και διχάζουν τον κόσμο της Άνδρου. Είναι πολιτικά ανήθικο ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου και, μάλιστα, εμπλέκεται στην πολιτική ζωή του, να αμφισβητεί μία επιτυχία των φορέων και των ανθρώπων του. Αυτές οι τρεις βραβεύσεις, εν τέλει προβάλλουν ακόμα περισσότερο τον τόπο μας και ενισχύουν την εικόνα της Άνδρου με τα πολλαπλά οφέλη που αυτό συνεπάγεται. Κύριε Καπάκη, αντί να λαϊκίζετε και να βλέπετε παντού φαντάσματα, αποδεχτείτε επιτέλους την αλήθεια, ότι όποιος εργάζεται και κοπιάζει, ανταμείβεται και επιβραβεύεται για τις προσπάθειές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.