Το “Ευχαριστημένο” βασίζεται στο υπέροχο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση: «Το ευχαριστημένο ή οι δικοί μου άνθρωποι» / Εκδόσεις ΑΓΡΑ Το θέμα του βιβλίου είναι ένα σχόλιο πάνω στην ελληνική οικογένεια. Αναπλάθει βιώματα για τον Καραγάτση (πατέρας), για την Λασκαρώ (καρτερική δυνατή υπηρέτρια του σπιτιού) για την γιαγιά Μίνα (μιας αρχόντισσας της Άνδρου). Σιωπηλή, αλλά διαρκώς παρούσα, η Νίκη Καραγάτση. Η παράσταση πολύ καλή, οι αναφορές σε τοπωνύμια, επίθετα, ονόματα άκρως Ανδριώτικη, όπως επίσης το κοινό που γέμισε το Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου και χειροκρότησε στο τέλος θερμά πολλές φορές.

Euxaristimeno_0228

Εξαιρετικό εύρημα, ο Καραγάτσης – πατέρας να γράφει απομονωμένος σε γραφείο περιχαρακωμένο σκηνικά από μια διάφανη κουρτίνα. 

 

Euxaristimeno_0236 Euxaristimeno_0240

Ο Καραγάτσης
“Οταν χάσω τον ύπνο μου, την άλλη μέρα είμαι ένας άχρηστος άνθρωπος”, έλεγε. Τον εμπόδιζε το φως, σκούρες κουρτίνες κρεμούσε στο παράθυρο και τις τζαμόπορτες.
Δύσκολος άνθρωπος, εκρηκτικός, υπερευαίσθητος, πολλές φορές εγωιστής, αλλά καλόκαρδος. Δεν ζήλεψε ποτέ τους καλούς, τους άξιους. Δίκαιος. Λογάριαζε τους ανθρώπους. Είχε χάρες, γοητεία, ζωντάνια, ανωτερότητα. Δεν ήταν φτηνός, μικρός σε τίποτα. (Απόσπασμα από το πρόγραμμα. Θέατρο Πορεία)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.