Το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, λόγω κορωνοϊού, το βράδυ της Δευτέρας 27 Απριλίου 2020 έκλεισε μετά από τρίωρη και πλέον διάρκεια με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Συνεννόηση, συνέναιση και καλή πρόθεση για την διαχείριση του θέματος των ανεμογεννητριών. Στο μεταξύ οι σύμβουλοι κατέθεσαν τις προτάσεις και τα θέματά τους, εκφράστηκαν ανάλογα με τον χαρακτήρα και την παιδεία τους, την προετοιμασία και την ιδιαιτερότητά τους. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Με αντιθέσεις, διαφορές, διενέξεις αλλά και συμφωνίες στα πλαίσια ενός γόνιμου διαλόγου, με στόχο την επίλυση θεμάτων που αφορούν στο νησί και την καθημερινότητα του πολίτη που έχει εκλέξει τα μέλη του Συμβουλίου να βρίσκονται στην υπηρεσία του. Ευέλικτος συντονιστής ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λευτέρης Μπάλλας. Έτσι ενημερωθήκαμε μεταξύ άλλων για την ενοικίαση από τον Δήμο του ισογείου του κτηρίου του Ναυτικού Μουσείου, την ΣΑΤΤΑ, την αναθεώρηση του προϋπολογισμού και την συμφωνία για την από κοινού δράση της Επιτροπής για τις ανεμογεννήτριες με τον Δήμο προκειμένου για την εκ νέου χωροθέτησή τους και την μέλλουσα προσφυγή, αλλά και για την άριστη συνεργασία των μελών της Επιτροπής Διαχείρισης της Κρίσης για τον κορωνοϊό στην Άνδρο, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο δήμαρχος κ. Λοτσάρης.

Δυστυχώς για την Άνδρο, η “εκεχειρία” δεν κράτησε και “πριν αλέκτωρ λαλήσει”, το ένα δημοσίευμα, έφερε το άλλο…

Στο μεταξύ για την ιστορία, σήμερα, τελευταία ημέρα του Απριλίου 231.415 είναι οι νεκροί της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αθροιστικά από το ξέσπασμα του σε όλο τον κόσμο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται παγκοσμίως σε 3.225.454 ενώ η CE (Capital Economics) προειδοποιεί για ύφεση 15% φέτος για την χώρα μας που το κύριο εισόδημά της στηρίζεται στον τουρισμό.

Στον τουρισμό στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό και η Άνδρος…

Η αυριανή μέρα της Πρωτομαγιάς αλλά και οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι στρωμένοι ροδοπέταλα.

Ο διχασμός, το “διαίρει και βασίλευε”, η έριδα και το επίπεδο του διαλόγου όταν παίρνει τον κατήφορο οδηγούν στο μηδενισμό και στο πουθενά. Και για να το πούμε και αλλοιώς: “Η δύναμη της αγέλης είναι ο λύκος, και η δύναμη του λύκου είναι η αγέλη”.

Η επιλογή και τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

 

 

ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 28.4.2020: https://androstiszoismas.blogspot.com/2020/04/o.html

 

Άνδρος- Νέοι Ορίζοντες 28.4.2020: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1384205328455721&id=548155422060720&__tn__=K-R

Logo_Dimos_AndrosΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 30.4.2020: https://www.facebook.com/dimitris.lotsaris.58/posts/3742406815801240

ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 30.4.2020: https://androstiszoismas.blogspot.com/2020/04/blog-post_30.html

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.