“Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία λήψης των οριστικών αποφάσεων για στοχευμένες προσωρινού χαρακτήρα μειώσεις του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι αποφάσεις οριστικοποιούνται τα επόμενα 24ωρα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι αφορά μεταξύ άλλων στη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε ροφήματα όπως καφές, χυμοί κι άλλα είδη τα οποία σερβίρονται στο κατάστημα.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι το γεγονός ότι σε καταστήματα όπως οι καφετέριες, το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους πραγματοποιείται από την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων. Λόγω της πανδημίας όμως πέρα από το γεγονός ότι τα καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά (λειτουργούσαν μόνο ως take away) ακόμα κι όταν λειτουργήσουν και πάλι, ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων τους θα είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με το παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω ροφήματα (καφές, χυμοί, αναψυκτικά, κ.α.) επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% αν κάποιος τα παραγγείλει εκτός ή τα αγοράσει από άλλα κατάστηματα”.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.