Σε σχετικά ήπιο κλίμα, υπό την σκιά των πρόσφατων εξωδίκων, με αναπάντητα προσωπικά ερωτηματικά, εγκλίσεις και αντεγκλήσεις, διαφωνίες, σαρκασμούς και μειδιάματα (δεν είμαστε φλεγματικοί βορειοευρωπαίοι αλλά ένθερμος μεσογειακός λαός) πραγματοποιήθηκε τελικά το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Μαΐου, την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 στις 8μμ μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως επιτάσσουν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Συνοπτικά αποφασίστηκαν, εκτός, αλλά και εντός, ημερησίας διατάξεως:

  • Εγκρίθηκε η απόδοση σύνταξης χηρείας στην χήρα του αποβιώσαντος ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ Μαρία Λεφάκη.
  • Στον πολιτιστικό σύλλογο «Το Σκούμπι» Άνω Γαυρίου Κουμαρίου δίδεται άδεια πρόσβασης και χρήσης των συμβολαιογραφικών αρχείων που τώρα βρίσκονται σε αποθήκη του δήμου στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου. Τα αρχεία παραχωρούνται για διάσωση επεξεργασία και ψηφιοποίηση για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ πρόκειται για μία διαδικασία που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και την οποία αναλαμβάνει η κ. Ανδρονίκη Μαμάη με την σύμφωνη γνωμοδότηση του Δήμου. Επισημάνθηκε η συμβολή της συμβολαιογράφου κ. Τελώνη η οποία είχε μεριμνήσει τα μέγιστα για την διάσωση του αρχείου. Η διάσωση των αρχείων έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα για τους ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες της περιοχής που σχετίζεται με την γνωστή διαμάχη για τα «Μεταλλεία» και τα «Δημόσια Κτήματα».
  • Εγκρίθηκε το αίτημα του supermarket Market In, στην αγορά της Άνδρου στο παλαιό κατάστημα Γονέου στην Χώρα.
  • Το Συμβούλιο αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο θέμα των ανεμογεννητριών με έμφαση στην επικείμενη προσφυγή για το Φραγκάκι.
  • Κατέστη σαφές από τον προσκεκλημένο μηχανικό/μελετητή των δικτύων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων κ. Δελληγιανίδη ότι για την περιοχή της Υδρούσας χρειάζονται στην πραγματικότητα δύο  μονάδες βιολογικού καθαρισμού για τους οικισμούς Γαυρίου και Μπατσίου και όχι μία. Επισημάνθηκε ακόμη ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθε νησί δικαιούται να έχει ένα δίκτυο αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού. Κατά συνέπεια για την νομότυπη κατασκευή και λειτουργία των τεσσάρων (4) εάν λάβουμε υπόψη μας ότι λειτουργούν οι βιολογικοί του Κορθίου και της Χώρας χρειάζεται τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων. Στο «τραπέζι» υπάρχει σχετικό αίτημα του δήμου Άνδρου -το οποίο είναι νομικά μαχητό- εφόσον παρέχεται από το νόμο η κατ΄ εξαίρεση δυνατότητα κατασκευής περισσοτέρων του ενός δικτύου.
  • Συγκροτήθηκε επιτροπή υποβολής προτάσεων και στήριξης επαγγελματιών του νησιού κατά την τρέχουσα υγειονομική και οικονομική κρίση, η οποία θα απαρτίζεται από τους κ.κ. Σ. Βλάμη, Σ. Πολυκράτη Β. Μπατή, Κ. Κατενίδη, Ε. Κακλαμάνη, Γ. Παντερλή Δ. Λοτσάρης, Δ. Γιγίνη, Αλ. Μεγαριώτη, Ι. Κατσιλίβα, Μ. Λουκίσα, Ν. Μουστάκας.
  • Παραχωρήθηκε η χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Χώρας Άνδρου στον ΑΟΦ Άνδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.