Κ Α Τ Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν   Α Ι Τ Η Μ Α                                                             

Άνδρος, 29.05.2020

 

Π Ρ Ο Σ

  1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, κ. Ελ. Μπάλλα
  2. Δήμαρχο Άνδρου, κ. Δ. Λοτσάρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

Θ Ε Μ Α: Κατεπείγον αίτημα δημοτικών συμβούλων αντιπολίτευσης για αλλαγή του τρόπου συνεδρίασης στο κατεπείγον Δ.Σ. της 30.05.2020

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της υπ’ αρ. πρωτ. 4703/27.05.2020 Πρόσκλησής σας για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αύριο Σάββατο 30.05.2020 το απόγευμα με τη μέθοδο των «κεκλεισμένων των θυρών» , σας ζητούμε όπως άμεσα αλλάξετε τον τρόπο της συνεδρίασής μας και επιλέξετε, όπως άλλωστε έχετε δυνατότητα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τη διενέργεια της συνεδρίασής μας μέσω τηλεδιάσκεψης με τη χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής epresence προκειμένου να λάβει τον απαραίτητο δημόσιο χαρακτήρα για τους ακόλουθους βάσιμους και τεκμηριωμένους λόγους:

  1. Τρείς Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι κ.κ. Θ. Σουσούδης (επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης), Β. Αδάμης και Σπ. Τσαούσης σας έχουν ήδη ενημερώσει ηλεκτρονικά ότι θα απουσιάζουν λόγω σοβαρών υποχρεώσεών τους και δεν δύναται να είναι παρόντες παρότι το θέμα της αυριανής συνεδρίασης σχετικά με την εγκριθείσα ΑΕΠΟ για την εγκατάσταση 33 ανεμογεννητριών στη Βόρεια και Κεντρική Άνδρο είναι εξόχως σημαντικό για την τοπική μας κοινωνία και γι΄ αυτό τον λόγο σας έχουν ζητήσει να διεξαχθεί η συνεδρίαση δημοκρατικά μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως άλλωστε γινόταν το τελευταίο διάστημα λόγω μέτρων πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό.
  2. Και όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων επιπλέον του ανεξάρτητου κ. Μπακέλα ζητούμε άμεσα να διεξαχθεί η αυριανή μας συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου και βιντεοσκοπημένο υλικό να υπάρξει διαθέσιμο προς όλους και – κυρίως – να δοθεί η δυνατότητα μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας, δημοκρατίας και τήρησης της διαφάνειας, να εκφραστούμε όλοι μας, να αναπτύξουμε τις απόψεις μας οι οποίες θα γίνουν γνωστές στους συνδημότες μας οι οποίοι και μας κρίνουν καθημερινά, καθώς το ζήτημα των ανεμογεννητριών απασχολεί δραματικά την κοινωνία του νησιού μας το τελευταίο διάστημα ενόψει της επέλασης των αιολικών πάρκων και της συνακόλουθης καταστροφής της ομορφιάς του οικοσυστήματος της Άνδρου.
  3. Μας προξενεί τεράστια εντύπωση ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της θητείας σας ως Πρόεδρος του Δ.Σ. επιλέξατε τη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, όταν ειδικά για ένα τόσο φλέγον θέμα όπως είναι η άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Άνδρο και γενικότερα στα κυκλαδονήσια, θα έπρεπε με σεβασμό στη δημοκρατία και στο δικαίωμα του ελεύθερου διαλόγου να επιδιώξετε ως θεματοφύλακας του Δ.Σ. τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και δημοσιότητα.
  4. Ζητούμε όπως προσκαλέσετε να συμμετάσχουν ο έπαρχος και όλα τα τακτικά μέλη της συσταθείσας από το Δ.Σ. Άνδρου Επιτροπής ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στο νησί μας, καθώς διαθέτουν την ειδική θεσμική αρμοδιότητα, εκχωρημένη μάλιστα από το ίδιο το Δ.Σ., για να μας ενημερώνει για το συγκεκριμένο θέμα, να προτείνει και να συμβουλεύει.
  5. Ζητούμε όπως προσκαλέσετε να συμμετάσχουν στην αυριανή συνεδρίαση ό λ ο ι  ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι που διατηρούν τοπικά ειδησεογραφικά sites και Blogs στο νησί μας αλλά και σε άλλα ενδεχομένως κυκλαδονήσια και οι οποίοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να παρακολουθήσουν τόσο την αυριανή κρίσιμη συνεδρίασή μας, όπως πρέπει να γίνεται και σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πληροφόρηση είναι δικαίωμα όλων και δεν αφορά συγκεκριμένο μόνον «δημοσιογράφο». Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τυγχάνει διακριτής μεταχείρισης ως προς την πρόσβαση στην πληροφόρηση που αφορά ζητήματα και συνεδριάσεις του Συλλογικού μας Οργάνου, χωρίς μάλιστα την έγκρισή μας.
  6. Ζητούμε όπως μας αποστείλετε εγκαίρως και πριν την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης τις ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις της δημοτικής Αρχής για το θέμα της χωροθέτησης των ανεμογεννητριών και όχι μόνο της συγκεκριμένης που ΑΕΠΟ (Κοπελούζου).

Είμαστε στη διάθεση για τη διευκρίνηση οποιουδήποτε τεχνικού ή άλλου προβλήματος διότι πιστεύουμε ότι πρώτιστο καθήκον του δημοτικού συμβουλίου είναι ο συντονισμός και η σύμπνοια των ενεργών δυνάμεωντου νησιού απέναντι σε κοινά προβλήματα.

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΆΝΔΡΟΥ

Αντώνογλου Αντώνιος

Βάμβουκας Εμμανουήλ

Βιδάλης Νικόλαος

Θεοδωράκης Διαμαντής

Καπάκης Ιωάννης

Μαμάη Νίκη

Μαμάη Αναστασία

Μπακέλας Ιωάννης

Τρανάκος Γεώργιος

Ψωμάς Γεώργιος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.