Δελτίο Τύπου 439 20/10/2020 από το ΠΑΚΟΕ εκδόθηκε και δημοσιεύεται ως ακολούθως. Να σημειωθεί ότι εκ δημοσιογραφικού καθήκοντος  η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας ΑΝΔΡΙΑΚΗ /andriakipress.gr δημοσιεύει τα δελτία τύπου που  εκδίδονται από θεσμικούς φορείς όπως και εν γένει τα δελτία τύπου  που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στο κοινό καλό και συμφέρον.

Στα πλαίσια αυτά  η ΑΝΔΡΙΑΚΗ  δημοσίευσε τα δελτία τύπου που εκδόθηκαν από το ΠΑΚΟΕ (17.10.2020)  και τον Δήμο Άνδρου (18.10.2020) και αφορούν  το κοινό και ζωτικής σημασίας αγαθό του νερού. Για τον ίδιο λόγο προβαίνει και στην παρούσα δημοσίευση του δελτίου  τύπου 439 του ΠΑΚΟΕ, διευκρινίζοντας  προφανώς ότι δεν συμμερίζεται καμία από τις εκφερόμενες απόψεις στα συγκεκριμένα δελτία τύπου ή και ενδεχόμενα σε όσα ακολουθήσουν.

Το νερό είναι προφανώς ένα σημαίνον αγαθό για το οποίο ο πολίτης  δικαιούται και οφείλει να είναι ενήμερος ως προς την ποιότητά του από τα επίσημα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας.

 

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 439/ 20/10/2020 ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ
Οι πολίτες πληρώνουν για τις μετρήσεις των νερών, αλλά η ενημέρωση τους από τον Δήμο είναι ανύπαρκτη.

 Ο Δήμος Άνδρου για να καλύψει τα κενά που έχει δημιουργήσει στην υλοποίηση έργων βασικών υποδομών για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του, χρησιμοποίει την «συκοφαντική δυσφήμιση και την διασπορά ψευδών ειδήσεων» για να κουκουλώσει τα τεράστια προβλήματα στο νησί.

Έτσι λοιπόν στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΚΟΕ 437/ 16/10/2020, όπου αναλυτικά περιγράφεται ολόκληρη η έρευνα που εθελοντικά πραγματοποιήθηκε στο νησί, μετά από καταγγελίες κατοίκων.

Την έρευνα αυτή με επιστολή έστειλε το ΠΑΚΟΕ σε όλους τους αρμόδιους όπου τους παρότρυνε να παρέμβουν ώστε τα υπόγεια και επιφανειακά νερά του νησιού να διαχωριστούν από τα βοθρολύματα, επειδή εξαιτίας της έλλειψης αποχετευτικού συστήματος έχουν αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα «τοξικό» κοκτέιλ βοθρολυμάτων.

Αυτό είναι η αφορμή γιατί, όπου και να ρωτήσαμε οι Ανδριώτες πίνουν.. δυστυχώς εμφιαλωμένο νερό.

Σε απάντηση των παραπάνω, δηλαδή της εθελοντικής προσπάθειας του ΠΑΚΟΕ να ενημερώσει τους πολίτες της Άνδρου, ο Δήμος εξέδωσε στις 17/10/2020 ένα κατάπτυστο κείμενο για το οποίο το ΠΑΚΟΕ άμεσα θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Επειδή όμως ο Ανδριωτικός λαός πρέπει να γνωρίζει ορισμένα βασικά πράγματα, γι’ αυτό απαντάμε στο κείμενο αυτό με τα παρακάτω τεκμηριωμένα στοιχεία.

  1. Είναι σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι ο Δήμος συνεργάζεται με πιστοποιημένους φορείς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, ενώ τα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ δεν είναι διαπιστευμένα αλλά πιστοποιημένα ειδικά για αναλύσεις νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το 2000.
  2. Ο Δήμος πραγματοποιεί αναλύσεις και ελέγχους όπου η δειγματοληψία γίνεται από.. μη ειδικούς και τα δείγματα αποστέλλονται στα «αναλυτικά εργαστήρια», όπου το ΠΑΚΟΕ τα έχει καταγγείλει εδώ και 15 χρόνια για πιστοποίηση αλλοιωμένων τροφίμων σε στρατόπεδα, όπου ένας εκ των ιδιοκτητών τους ήταν ελεγκτές σε αυτά.
  3. Κύριε Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, απαντήστε μας εάν τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα προαναφερόμενα εργαστήρια, αναρτώνται κάθε μήνα στην διαύγεια και σε σημεία στον Δήμο για την ενημερώνονται οι πολίτες;

Προωθήστε μας μια ανακοίνωση γι’ αυτά, επειδή πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως.

Στο σκοτάδι λοιπόν οι κάτοικοι πίνουν το εμφιαλωμένο νερό τους. Από ενημέρωση μας μέσα από το Δήμο, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Δήμου, είναι χειρότερα από αυτά που ανακοίνωσε το ΠΑΚΟΕ στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 437/ 16/10/2020.

 Όσον αφορά τα σοβαρά ερωτήματα που -αναφέρονται στο κείμενο- για την επιστημονική επάρκεια του ΠΑΚΟΕ, αυτά θα απαντηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων με κατηγορούμενους αυτούς που συνέταξαν το κείμενο αυτό και κάθε αρμόδιο.

  1. Τα σαράντα δύο (42) χρόνια που λειτουργούν τα ιδιόκτητα πιστοποιημένα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ, είναι αρκετά να αποδείξουν την επάρκειά τους.
  2. Το τραγικό όμως είναι ότι η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής του 2016, δηλαδή πριν τέσσερα χρόνια, όπου τα δεδομένα έχουν αλλάξει και συγκεκριμένα θα μπορούσαν να ρωτήσουν σήμερα τον συντάξαντα το δημοσίευμα αυτό κύριο Παλαιολόγου. Από την πλευρά μας απαντάμε με τεκμηριωμένα στοιχεία και συγκεκριμένα:

α. Ο κύριος Γκανούλης τότε ειδικός γραμματέας υδάτων, σήμερα μέλος του ΠΑΚΟΕ και ένθερμος υποστηρικτής του.

β. Όσον αφορά τον Δήμο Χαλκίδας μετά από μήνυση και αγωγή του ΠΑΚΟΕ σε βάρος όλων των «αρχόντων» του Δήμου, η αντιδήμαρχος Ζλακώνη καταδικάστηκε να πληρώσει τελεσίδικα δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ στο ΠΑΚΟΕ.

γ.  Με τον Δήμο Αγκιστρίου εκδικάζεται τώρα η μήνυση του ΠΑΚΟΕ σε βάρος του Δημάρχου.

δ. Για τον κύριο Κωνσταντέλο όταν ήταν υποψήφιος του Δήμου (Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης), ανέθεσε στο ΠΑΚΟΕ μετρήσεις για την λίμνη της βουλιαγμένης, όπου εκ των υστέρων μάθαμε ότι ήθελε να τις χρησιμοποιήσει σε βάρος του τότε Δημάρχου Κασιδόκωστα, οπότε τον καταγγείλαμε.

ε.  Η συνεργασία με το πολυτεχνείο ήταν και είναι σε πλήρη αρμονία με πολλούς καθηγητές και μάλιστα δυο από αυτούς είναι μέλη στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΠΑΚΟΕ.

Για όλα τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΚΟΕ, αποφάσισε στην συνεδρίασή του στις 19/10/2020, να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία στον εισαγγελέα περιβάλλοντος, να προσφύγει στην δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, παράβαση καθήκοντος σε βάρος του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων και σε όσους δημοσίευσαν τα προαναφερόμενα.

Επίσης το ΠΑΚΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε πλήρη μελέτη στο νησί για την διαχείριση των σκουπιδιών (ο Δήμος αδιαφορεί εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να πέσουν στην θάλασσα και να δημιουργήσουν ύφαλο), για το αποχετευτικό σύστημα και για τα νερά ανθρώπινης κατανάλωσης με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. όπου οι μη κερδοσκοπικοί φορείς, κερδίζουν έδαφος σε αντίθεση με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Επίσης δηλώνουμε ότι προσκαλούμε και προκαλούμε τους Δημοτικούς άρχοντες την Άνδρου, παρουσία εισαγγελέα να πραγματοποιηθούν κοινές δειγματοληψίες και αναλύσεις σε όποια εργαστήρια επιθυμούν αυτοί, παρουσία των επιστημόνων του ΠΑΚΟΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.