Η Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσης για τον κορωνοϊό ενημερώνει σχετικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα με δελτίο τύπου που εξέδωσε απόψε 24.10.2020.

Η Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσης για τον κορωνοΐό ενημερώνει σχετικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα
Φοράμε τη μάσκα σωστά, ΟΧΙ στο σαγόνι αλλά με την μύτη και το στόμα μέσα.

Το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό 

Πραγματοποιήθηκε, τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου με την συμμετοχή του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστο Ροΐλό και της επιστημονικής Διευθύντριας του ΚΥ Άνδρου Ευαγγελίας Λιαποπούλου.
Από τη συνάντηση, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:
• Διευκρινίστηκε με απολυτή σαφήνεια ότι η ενημέρωση σχετικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν είναι αρμοδιότητα ούτε του Δήμου Άνδρου, ούτε του Κέντρου Υγείας Άνδρου και Ούτε της εν λόγω επιτροπής. Οι επίσημές ανακοινώσεις των κρουσμάτων γίνονται μόνο από τον ΕΟΔΥ.
• Η αρμοδιότητα του Δήμου Άνδρου ως προς την διαχείριση ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος είναι καθαρά επικουρική, αν και εφόσον ζητηθεί από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.
• Κατά την ενημέρωση από το Διοικητή διαβεβαιώθηκε, ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες και όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα σχετικά με την ιχνηλάτηση και ενημέρωση των στενών επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος.
• Αναφέρθηκε ότι ο ΕΟΔΥ όταν το κρίνει κατά την διερεύνηση περιστατικού , συχνά ανακοινώνει κρούσματα σε περιφερικές ενότητες διαφορετικές από τα σημεία που έχει γίνει δειγματοληψία και η ταυτοποίηση του κρούσματος.
Η ταυτοποίηση του Κρούσματος συμπολίτη μας που σχετίζεται στενά με την Άνδρο, μας υπενθυμίζει ότι ο κίνδυνος είναι ακριβώς διπλά μας. Για αυτό σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε και τηρούμε με απόλυτη ευλάβεια τα μέτρα προστασίας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ  ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Ο Πρόεδρος
Διαπούλης Αριστοτέλης
Τα μέλη
Λοτσάρης Δημήτρης
Λάσκαρης Δημήτρης
Σουσούδης Θεοδόσης
Καπάκης Ιωάννης 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.