Έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών αναμένεται να δώσει μια μικρή ανάσα στην πληττόμενη οικονομία των γεωργών των νησιών μας.

Έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών
Σύγχρονο Λιοτρίβι στην Άνδρο. Photo: Klodjan

Συγκεκεριμένα όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας: 

Έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών
Πράσινος χρυσός… Photo: Στέλιος Βαρθολομαίος

“Οι συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την στήριξη του αγροτικού τομέα βρίσκει ανταπόκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και τον υπουργό Μάκη Βορίδη. Κι ενώ η Περιφέρεια είναι σε αναμονή θετικών εξελίξεων στις προτάσεις, που έχει υποβάλει ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, για οικονομική στήριξη των αγροτών που έχουν θερμοκήπια, των κτηνοτρόφων, των πτηνοτρόφων και των αλιέων, ήλθε η έγκριση για έκτακτη στήριξη των κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγών.

Έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών
“Άναψαν” οι δουλειές το Νοέμβριος που μας πέρασε… Photo: Klodjan

Το υπουργείο αποφάσισε να αποδεχθεί τις 143.648 αιτήσεις των ελαιοπαραγωγών όλης της χώρας, που έχουν πληγεί από την πανδημία και να διαθέσει από το μέτρο 21 ΠΑΑ 2014-2020 το ποσό των 126.325.648 στους αιτούντες ανάλογα με τα εκτάρια γης που δηλώνουν.

Έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών
Ο πολύτιμος καρπός της ελιάς συλλέγεται σε μπουκάλια Photo: Στέλιος Βαρθολομαίος

Από  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν κατατεθεί 2050 αιτήσεις ελαιοπαραγωγών, που ασκούν κατά κύριο επάγγελμα την καλλιέργεια ελιών για την παραγωγή λαδιού.

Το ποσό που θα μοιρασθεί στους 2050 αιτούντες ανέρχεται σε 1.052.500 ευρώ, ποσό που αναμένεται να διατεθεί έως το τέλος του μήνα. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί εξετάζονται από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, πριν την οριστική ένταξη τους στον κατάλογο των δικαιούχων”.

Έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών
Το λάδι της χρονιάς, για οικιακή και όχι μόνο κατανάλωση. Photo: Klodjan

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.