Η παράδοση θέλει τέτοιες μέρες να φτιάχνονται τα γλυκά των εορτών και ενώ οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα έχουν φτιαχτεί εδώ και… σε πολλά σπίτια έχουν κιόλας φαγωθεί, το Ανδριώτικο παστέλι φτιάχνεται την εβδομάδα ανάμεσα Χριστουγέννα και Πρωτοχρονιάς. 

Ανδριώτικο παστέλι: μια γλυκιά ανάμνησηΤα social media αρκετές φορές “παίζουν” και ρόλο ημερολογίου, συχνά μας υπενθυμίζουν πότε έγινε το τάδε γεγονός, πότε και που φωτογραφηθήκαμε με φίλους… η σημερινή υπένθυμιση είχε σαν θέμα το παστέλι και την γλυκιά, κυριολεκτικά, ανάμνηση της παρασκευής του στο σπίτι με φίλους.

Ανδριώτικο παστέλι: μια γλυκιά ανάμνησηΜε γέλια και τσιμπολόγημα σε πολλούς μεζέδες ήταν η προτελευταία μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων στο σπίτι μας, έμενε άλλη μια αυτή της Πρωτοχρονιάς και μετά ο σταδιακός εγκλεισμός, ο φόβος, η καχοποψία, η αγωνία για το μέλλον. Ετσι φτάσαμε έως εδώ και τα σπίτια όλών μας κοντεύουν χρόνο που είναι κλειστά (ευτυχώς που το καλοκαίρι γέμισαν οι αυλές μας) 

Ανδριώτικο παστέλι: μια γλυκιά ανάμνησηΟσο και αν μας μελαγχολούν αυτές οι σκέψεις έτσι κάπως είναι η ζωή… προχωρά ανάμεσα σε στενά περάσματα και φαρδιές λεωφόρους.

Η ελπίδα και η χαρά της επανένωσης με τους ανθρώπους που αγαπάμε στην αρχή και με όλο τον κόσμο κατόπιν μας δίνει θάρρος να προχωρήσουμε αισιόδοξα. Καλά να είμαστε λοιπόν τα καρύδια, τα μέλια και τα ανθόνερα εκεί θα είναι στα ράφια και θα μας περιμένουν να φτιάξουμε το πιο νόστιμο παστέλι του κόσμου… το δικό μας!

Ανδριώτικο παστέλι: μια γλυκιά ανάμνησηΦέτος δεν χρειάζεται να φτιάξουμε παστέλι, μπορούμε να αγοράσουμε σαν μια μικρή προσπάθεια ενίσχυσης των επαγγελαματιών, άλλωστε το “παστέλι” θέλει κόσμο και γέλια για να είναι νόστιμο, με zoom και skype δεν φτιάχνεται…

Του χρόνου να είμαστε καλά!

Α.Μ.Β.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.