“Τρεις Φιλικοί, έπαρχοι στην Άνδρο” Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν την συνεισφορά των Ανδρίων στην απελευθέρωση του έθνους από τον τουρκικό ζυγό; Το εκδοτικό πόνημα του Ιδρύματος Δ.& Λ. Μωραΐτη που φέρει την υπογραφή του έγκριτου επιστήμονα Δ. Δημητρόπουλου ρίχνει φως στα άγνωστα μονοπάτια της ιστορίας μας

"Τρεις Φιλικοί, έπαρχοι στην Άνδρο"
Δημήτρης Δημητρόπουλος, Τρεις Φιλικοί έπαρχοι στην Άνδρο. Από το επαναστατικό σχέδιο στην κρατική διοίκηση (1822-1825), μεταγραφή τεκμηρίων Άννα Αθανασούλη – Βάλλια Ράπτη, έκδοση Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα 2020, 265 σσ.

Το Δελτίο τύπου του Ιδρύματος

Το Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου με χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου «Τρεις Φιλικοί, έπαρχοι στην Άνδρο. Από το επαναστατικό σχέδιο στην κρατική διοίκηση (1822 – 1825)» του κ. Δημήτρη Δημητρόπουλου από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Όπως αναφέρεται και στο εισηγητικό κείμενο του συγγραφέα, το Ίδρυμα Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου από το 2014 χορήγησε όχι μόνο την έρευνα, που οδήγησε στη συγγραφή αυτού του σημαντικού ιστορικού βιβλίου για την περίοδο 1822 – 1825 του νησιού μας, αλλά και την έκδοση αυτή καθεαυτή.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι που με τη χορηγία μας αυτή συμβάλαμε σημαντικά στο να αναδειχθούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1822 – 1825 του νησιού μας μέσα από τα μάτια των τριών Φιλικών Επάρχων της Άνδρου, των Γεωργίου Κλήρη, Κωνσταντίνου Ράδου και Ήβου Ρήγα, όπως επίσης και πως με χρήματα, πλοία αλλά και προσωπικές θυσίες οι Ανδριώτες πρόγονοί μας συνέβαλαν στον αγώνα για την απελευθέρωση του έθνους.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου από το Ίδρυμα Δ. & Λ. Μωραΐτη Άνδρου και το Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών θα γίνει το καλοκαίρι του 2021.

Εκ μέρους του Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Νίκος Σιγάλας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.