Ευτυχισμένο το 2021! Και θα είναι. Γιατί το 5 είναι ο αριθμός της Ζωής!

Ευτυχισμένο το 2021!
Τα πέντε ρόδια της Χαράς Σταματιάδου Τσεπέρκα και στο βάθος ο ορίζοντας. Συστατικό της Ζωής, και της Τύχης,

Ποτέ άλλοτε μέχρι τώρα η φράση Χρόνια Πολλά δεν ήταν τόσο βαρύνουσα όσο φέτος, ενώ σχεδόν όλοι προσθέσαμε στις ευχές μας: “Με υγεία”, αναγνωρίζοντας το ύψιστο αγαθό της Ζωής. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια είδαμε την Ζωή μας να απειλείται θανάσιμα. Ίσως αυτό να μας έκανε και καλύτερους ανθρώπους… Το 2021 είναι η χρονιά του ΠΕΝΤΕ. Το πέντε, είναι στην αριθμολογία ο αριθμός της ζωής. Ας ευχηθούμε τη χρονιά αυτή να νικήσει η Ζωή.

Το ΠΕΝΤΕ (5)

Ο αριθμός αυτός ήταν για τον Πυθαγόρα, στην Αρχαία Ελλάδα, το σύμβολο της συμφιλίωσης. Σύμβολο της Γέννησης των θεών στην Αρχαία Αίγυπτο. Αρχικά η Παλαιά Διαθήκη αποτελούνταν από πέντε βιβλία. Τόσο ο ελληνικός όρος Πεντάτευχος όσο και ο εβραϊκός όρος Τορά (תּוֹרָה‎), που σημαίνει «Νόμος», αναφέρονται στα πέντε πρώτα βιβλία της Εβραϊκής Βίβλου ή αλλιώς Τανάκ και της χριστιανικής Παλαιάς Διαθήκης που περιέχεται στην Αγία Γραφή. Για πρακτικούς λόγους το έργο χωρίστηκε, πιθανότατα κατά τον 4ο αιώνα π.Χ., σε πέντε σχεδόν ισομεγέθη βιβλία και έτσι προέκυψε η «Πεντάτευχος». Ο αριθμός 5 για τους πρώτους χριστιανούς στις κατακόμβες ήταν η Αγία Τριάδα και οι δύο φύσεις του Ιησού Χριστού, η Θεϊκή και η ανθρώπινη. Οι Μουσουλμάνοι προσεύχονται στον Αλλάχ 5 φορές την ημέρα. Τα «5 θεμέλια του Ισλάμ» η πίστη, η προσευχή, η ελεημοσύνη, η νηστεία και το προσκύνημα στην Μέκκα. Η λέξη υγεία αποτελείται από πέντε γράμματα, στα ελληνικά, στα γαλλικά (santé), στα ισπανικά (salud). Οι ανθρώπινες αισθήσεις είναι πέντε. Όραση, ακοή, όσφρηση, αφή και γεύση. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.