Τί ισχύει από σήμερα 3.1.2021 και οι ευχές του Δημάρχου Άνδρου βρίσκονται στον ίδιο προσανατολισμό, προκειμένου για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Τί ισχύει από σήμερα 3.1.2021 και οι ευχές του Δημάρχου Άνδρου
3 Ιανουαρίου 2021, Αυστηρό lockdown, σκυθρωπός και ο καιρός. Photo: Team Andriakipress

Aπό σήμερα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, έως και τουλάχιστον τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, καταργείται ο κωδικός μετακίνησης 6. Επισκέψεις γίνονται πλέον μόνο για παροχή βοήθειας, με τον κωδικό μετακίνησης 4, ενώ από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαίρεση λόγους υγείας και εργασίας, οι οποίοι θα επιβεβαιώνονται στην μετακίνηση με τους κωδικούς που ισχύουν και κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Στην αυστηροποίηση των μέτρων που αφορά σε πολιτική απόφαση προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στις 11.1.2021, συγκλίνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Άνδρου που συστήνει στους πολίτες να μέινουν σπίτι.

Το μήνυμα του κ. Λοτσάρη

Τί ισχύει από σήμερα 3.1.2021 και οι ευχές του Δημάρχου Άνδρου

Η φετινή Πρωτοχρονιά θα είναι για όλους μας διαφορετική και πρωτόγνωρη. Το 2020 ήταν πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά. Η πανδημία συνεχίζει να μαστίζει τον πλανήτη και τη χώρα μας. Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας

να μείνουμε σπίτι,

να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους οικείους μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Οφείλουμε, όμως, να μην χάσουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα, αφού είναι βέβαιο πως η κρίση, σταδιακά, θα ξεπεραστεί. Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς καλούμαστε όλοι μαζί ν’ αναζητήσουμε την ελπίδα, ως αντίδοτο στην κρίση. Να επιστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας για να προχωρήσουμε μπροστά. Σε λίγο αλλάζουμε χρόνο, γυρίζουμε σελίδα, με υπευθυνότητα, αισιοδοξία, νέες ιδέες, έργα ανάπτυξης, μα πάνω από όλα με αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, διότι όλοι μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Με τη σκέψη μας σε όσους νοσούν, με την ευχή ν’ αναρρώσουν πλήρως, με το βλέμμα στραμμένο σ’ ένα καλύτερο αύριο,

Εύχομαι ολόψυχα στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία. Ας είναι το 2021 φωτεινό και θετικό. Καλή Χρονιά

Ο

ι κωδικοί μετακίνησης που ισχύουν από σήμερα 3.1.2021

Τί ισχύει από σήμερα 3.1.2021 και οι ευχές του Δημάρχου Άνδρου
Άδειο το parking στην Χώρα Photo: Team Andriakipress

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή ηλεκτρονική συναλλαγή. Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Σε αυτές τις περιπτώσεις (παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2)άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαία απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Σημείωση: Οι ευχές του δημάρχου Άνδρου δημοσιοποιήθηκαν ως είθισται την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς την Τετάρτη 30.12.2020

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.