Πρώτη στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ΕΣΠΑ η ΠΝΑ και συγκεκριμένα του προγράμματος 2014 – 2020

Πρώτη στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ΕΣΠΑ η ΠΝΑ

Η πιο δύσκολη γεωγραφικά Περιφέρεια της χώρας, με την δραματική υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της και παρά τις δυσχέρειες που προκάλεσε η πανδημία,  αναδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά πρωταθλήτρια στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων

Βάσει των απολογιστικών στοιχείων του Υπουργείου  Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της  Ειδικής Υπηρεσία Διαχείρισης, για την πρόοδο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” για το 2020,  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά την απορρόφηση των πόρων (πραγματοποιηθείσες δαπάνες προς πιστοποίηση), με ποσοστό 56,13% , όπως επίσης και στην πρώτη θέση όσον αφορά το ποσοστό  δαπανών ενωσιακής στήριξης (61,92%).

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο του μέσου όρου απορρόφησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ( ποσοστό 53,89%) αλλά και σημαντικά υψηλότερο του μέσου ποσοστού απορρόφησης των 13 Περιφερειακών Προγραμμάτων (ποσοστό 43,51%).

 Η πορεία αυτή δημιουργεί την βεβαιότητα ότι  στο τέλος της προγραμματικής αυτής περιόδου – στο τέλος του 2023- θα έχουν αξιοποιηθεί πλήρως οι πόροι του ΕΣΠΑ που αναλογούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σημειώνεται ότι η νέα προγραμματική περίοδος 2021 – 2027, θα  φέρει στο Νότιο Αιγαίο αυξημένους ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 357 εκατ. ευρώ, έναντι των 172 εκατ. ευρώ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου

Πρώτη στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ΕΣΠΑ η ΠΝΑ

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Είναι η δουλειά πολλών ανθρώπων, σε πολλές υπηρεσίες, στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στις ΔΕΥΑ, στα νομικά πρόσωπα κ.α. 

Είναι νίκη όλων αυτών. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, καλής οργάνωσης και αφοσίωσης στον στόχο. 

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειάς μας, διαχειρίστρια των ευρωπαϊκών πόρων στέκεται στην κορυφή της πυραμίδας της δουλειάς αυτής και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατακτά την 1η θέση σε ποσοστό απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων. Κερδισμένα, τα νησιά μας. Κερδισμένοι, οι νησιώτες μας. 

Εμείς, χαρούμενοι για το αποτέλεσμα και μια ακόμα ηθική επιβράβευση για τον καθημερινό αγώνα. Οι δυσκολίες που έχουν τα νησιά από την φύση τους και οι αδικίες που υψώθηκαν από ανθρώπους που δεν κατάλαβαν ποτέ τις ιδιαιτερότητες τους, δεν αντιμετωπίζονται με μιζέρια αλλά με αντεπίθεση δημιουργικότητας. 

 Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, σε όλες τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και στο γραφείο μου, για την δουλειά που αποδίδει” .

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.