Χωρίς δάσκαλο οι μαθητές του δημοτικού στο Κόρθι και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα στο ακαδημαϊκό έτος καλείται να λειτουργήσει η Β΄τάξη. Και όλα αυτά εν έτει 2021 μέσω πανδημίας και ιδιαίτερων συνθηκών… Η αποχή και η διαμαρτυρία είναι έκδηλη και αιτιολογημένη

Χωρίς δάσκαλο οι μαθητές του δημοτικού στο Κόρθι

Η Διαμαρτυρία

 
ΑΠΕΧΟΥΜΕ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Για δεύτερη φορά εφέτος οι μαθητές της β τάξης του σχολείου μας βρίσκονται χωρίς δάσκαλο. Το σχολείο μας ξανακαλείται να λειτουργήσει κάτω από ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς.
Εδώ και μία εβδομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα και για δεύτερη φορά εφέτος, όποιος εκπαιδευτικός του σχολείου μας έχει κενό, καλείται να διδάξει στην β τάξη!!!

Κατανόηση υπάρχει στην πράξη όμως;

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Σύρο και Αθήνα κατανοούν και γνωρίζουν το πρόβλημα μιας και αφορά και άλλα 145 τμήματα ανά την επικράτεια. Θα πρέπει να περιμένουμε την 5η φάση προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία όμως δεν έχει καν προκηρυχθεί!!! Οι αρμόδιοι θεωρητικά προβλέπουν και οργανώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Συχνά πυκνά δηλώνουν την υπερηφάνεια τους για την πορεία της εκπαίδευσης
και την μετατροπή της σε τηλεκπαίδευση.

Βιώνουμε την απαξίωση και απέχουμε

Εμείς από την άλλη βιώνουμε την απαξίωση και το έλλειμμα εδώ και πολλούς μήνες.
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση από αύριο 25/01/2021 να κρατήσουμε τους μαθητές της β τάξης εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας που προκύπτει. Μιας διαδικασίας που δεν σέβεται ούτε τον εαυτό της, ούτε τα παιδιά μας, ούτε τους δασκάλους μας, ούτε και εμάς ως πολίτες μιας νησιωτικής κοινότητας.

Οι ενέργειές μας θα κλιμακωθούν από την Τρίτη 26/01.

του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Όρμου Κορθίου Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.