Ο Προμηθέας απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας, θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας “Διασύνδεση Μονάδων Υγείας και Μονάδων Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο της προώθησης της υλοποίησης προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και κατ’ οίκον βοήθειας στον γενικό πληθυσμό”, το οποίο προωθεί δράσεις με διττό στόχο:

Ο Προμηθέας απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας

1Δράση του προγράμματος που αφορά τους εργαζόμενους στις μονάδες του ΕΣΥ:
Ψυχοεκπαίδευση στις βασικές αρχές της ψυχοκοινωνικής φροντίδας και των πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή (υγειονομικό προσωπικό, μέλη ΕΚΑΒ, οδηγοί ΜΜM, εργαζόμενοι κλπ), για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

2Δράση του προγράμματος που αφορά τους νοσούντες από Covid19, τους οικείους τους και λοιπούς ασθενείς με χρόνιες παθήσεις:
Υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για το γενικό πληθυσμό και τους νοσούντες από Covid19. Η στόχευση της εν λόγω δράσης θα είναι οι αγχώδεις διαταραχές, η κατάθλιψη, πρόληψη της αυτοκτονικότητας κ.α. Στο πλαίσιο της δράσης είναι δυνατή η προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (κινητώντηλεφώνων ή tablets) προς χρήση από πάσχοντες ασθενείς κατόπιν έγγραφου αιτήματος της μονάδας υγείας για περιπτώσεις άπορων ασθενών.
Προγράμματα για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με χρόνια νοσήματα, χρόνιες παθήσεις (όπως διαβητικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α) και των οικογενειών τους.

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΜΚΕ 210 867 9384, υπεύθυνος φορέας υλοποίησης για την Άνδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.