Το CTN Andros παίρνει θέση ενόψει το νέου χωροταξικού σχεδιασμού που έχει τεθεί σε διαβούλευση από 11 Ιανουαρίου 2021 και καταληκτική ημερομηνία την 10η Μαρτίου, ενώ αύριο Τετάρτη ο Δήμος Άνδρος προσκαλεί σε έκτακτη ενημερωτική συνεδριαση τα μέλη του Δ. Σ. και όχι μόνο. Επισημαίνοντας την ισόρροπη κατάτμηση σε ζώνες η επιστολή του Κυκλαδικού τουριστικού δικτύου Άνδρου αναφέρει:

Η επιστολή

Αξιότιμοι κ.κ,
Στο Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου (CTN Andros) από την ίδρυση μας
εδώ και 4 χρόνια ένα σύνολο επιχειρήσεων από διάφορους τομείς επιχειρηματικότητας κινούμαστε προς ένα βασικό στόχο, την ενίσχυση και προώθηση του νησιού μας (και των επιχειρήσεων-μελών μας) ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχουμε δημιουργήσει δράσεις, έχουμε χορηγήσει δραστηριότητες, έχουμε προσφέρει εκατοντάδες δωρεάν γεύματα, διανυκτερεύσεις και μετακινήσεις ανθρώπων, ομάδων και φορέων για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Έχουμε μια εκτενή ατζέντα με πρόσθετες δράσεις και προωθήσεις που μπορούν να φέρουν στην Άνδρο μας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα δεδομένων όμως των συνθηκών δεν έχουμε τα ταμειακά αποθέματα για να τις πραγματοποιήσουμε όλες.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε, 2 βδομάδες πριν ότι υπάρχει σε διαβούλευση το «Αξιολόγηση Αναθεώρηση & Εξειδίκευση Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου» η οποία και έχει ισχύ ως 10/03/21.

Ως φορέας του νησιού με μέλη επιχειρηματίες που έχουν στόχο την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού μας μελετώντας από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης με διάφορους ειδικούς συνεργάτες μας προτείνουμε σημεία που η εκτίμηση μας είναι ότι θα διατηρήσουν την τουριστική ταυτότητα της Άνδρου ως τουριστικό προορισμό.

• Απαγόρευση χωροθέτησης Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων εντός της χαρακτηρισμένης περιοχής NATURA 2000 που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον και την αυθεντικότητα του νησιού μας 
• Οι ήπιες μορφές τουρισμού ταιριάζουν με τον προορισμό μας και για τον λόγο αυτό εκτάσεις για τουριστικές μονάδες θα πρέπει να χωροθετηθούν και να προβλεφθούνε οι απαραίτητες υποδομές του κράτους με χαρακτηρισμό όλων των ζωνών δόμησης γεωργική βιοτεχνική – βιομηχανική που απαιτούνται για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη.

Η δική μας συμμετοχή ως ΔΣ της εταιρείας είναι πάντα διαθέσιμη σε Δήμο και Περιφέρεια και συνεργαζόμενοι με όλους να πετυχαίνουμε τα καλύτερα για την Άνδρο.

Δ.Σ. CTN Andros

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.