Αποσφραγίζονται οι προσφορές για το δίκτυο ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου όπως αναφέρει ο Δ.Α. σε σχετικό δελτίο τύπου.

Αποσφραγίζονται οι προσφορές για το δίκτυο ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου.
Photo Μιχάλης Τζανουλίνος

Το δελτίο τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου του έργου Δίκτυο Ύδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου Γαυρίου Άνδρου. Συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου 2021 η αρμόδια επιτροπή του Δήμου θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών των υποψηφίων αναδόχων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 642.000,00€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ζήτημα της ύδρευσης της περιοχής βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Μια πολύχρονη προσπάθεια ολοκληρώνεται με επιτυχία αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής επισκεπτών, κατοίκων και επαγγελματιών.

Την διετία 2007-2008 πραγματοποιήθηκε η τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής, συντάχθηκε η υδρογεωλογική μελέτη και ξεκίνησε η περιβαλλοντική μελέτη του έργου, ενώ οι περιβαλλοντικοί όροι εκδόθηκαν το 2013.

Την διετία 2005-2006 έγινε από την διοίκηση Κ. Θωμά η κατασκευή της Υδατοδεξαμενής 750 κυβικών στην περιοχή των αναμεταδοτών του Γαυρίου. Από τη δεξαμενή αυτή θα υδροδοτηθεί το υπό κατασκευή δίκτυο στην περιοχή του Κάτω Αγίου Πέτρου.

Το 2015 ανατέθηκε η τεχνική μελέτη και παραλήφθηκε το φθινόπωρο 2019 από τη διοίκηση Δ. Λοτσάρη, η οποία υπέβαλε αμέσως πρόταση στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Η χρηματοδότηση της πρότασηςατύχησε μαζί με τον ΦΙΟΛΟΔΗΜΟ. Εν συνεχεία η διοίκηση Δ. Λοτσάρη κινήθηκε γρήγορα και πέτυχε εκ νέου την ένταξη στο αντίστοιχο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, από το οποίο τελικά θα χρηματοδοτηθεί.

Με την αποσφράγιση των προσφορών στις 30 Ιουνίου και την ανάδειξη αναδόχου αντιμετωπίζουμε ως διοίκηση ένα πολυετές πρόβλημα μιας εκ της πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που παρέχουν τα προγράμματα των Υπουργείων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Προχωράμε και θα σας κρατούμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

#menoumeasfaleis#

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτή η μελέτη που παρέλαβε ο κύριος Λοτσάρης το 2019 δεν είναι μια από εκείνες που έλεγε πως δεν υπάρχουν ! Κοιτάξτε να δείτε τώρα που ομολογεί αυθόρμητα πως την παρέλαβε από τον Δήμαρχο Σουσούδη και η χρηματοδότηση αφορά αυτήν ακριβώς την μελέτη που πήρε έτοιμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.