* Ομόφωνα αποφασίστηκε από το  έκτακτο και κατεπείγον Δ.Σ. η πρόθεση για διάσπαση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου. * Ομόφωνα αποφασίστηκε η παρουσία δημοτικού υπαλλήλου χειριστή των θεμάτων του νησιού μέχρι την διάσπαση. 

Η συνεδρίαση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, μνησισκακίες, ασάφειες, ειρωνείες, αγένεια και απρέπειες, που μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι για την ενότητα του νησιού, που όλοι ευαγγελίζονται. Θλιβερό να μην μπορεί να κάνει κανείς μια υπέρβαση όταν ασχολείται με τα κοινά… Θλιβερή η εικόνα ενός Συμβουλίου, που εκτός ελαχίστων, οι συμμετέχοντες δεν ανοίγουν καν τα παράθυρα στους υπολογιστές τους… (Των παρατηρητών εξαιρουμένων).

Το έκτακτο Δ. Σ. για το ΔΛΤΤΑ στις 9 Ιουλίου και η επόμενη μέρα

Η επόμενη ημέρα, Σάββατο 10.7.2021 ξημέρωσε με ανταλλαγή πυρών, για το ποιος πρέπει να παραιτηθεί…

Η Ανακοίνωση του Δήμου

Το έκτακτο Δ. Σ. για το ΔΛΤΤΑ στις 9 Ιουλίου και η επόμενη μέρα

Κατά παράβαση της χθεσινής απόφασης (9/7) του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αποφασίστηκε να μην συμμετέχουν οι Δημ Σύμβουλοι του Δήμου μας στις Συνεδριάσεις του Λιμενικου ταμείου, ο Β Αδάμης, λίγες μόνο ώρες μετά, συμμετείχε στην προκαθορισμένη συνεδρίαση. Σε μια συνεδρίαση στην οποία συζητήθηκαν και πάλι μόνο θέματα της Τήνου.

Παραβιάζει έτσι την απόφαση του ΔΣ. Κυρίως όμως παραβιάζει το κοινό μέτωπο υπέρ των συμφερόντων του νησιού, που απαιτεί η τοπική κοινωνία. Κάτι το οποίο αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση ενός δημοτικού συμβούλου, που εκπροσωπεί την Άνδρο. Ή, μήπως δεν την εκπροσωπεί;

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από τον Β Αδάμη, που εκλέχτηκε στη Χώρα, την οποία τυπικά εκπροσωπεί, ασχολούμενος μόνο με το Γαύριο! Που εκλέχτηκε στην Άνδρο, την οποία τυπικά εκπροσωπεί, ασχολούμενος πλέον μόνο με τους επαγγελματίες της Τήνου! Ίσως και να βρίσκεται σε συγχυση τίνος Δήμου είναι δημοτικός σύμβουλος, όπως χθες ήταν σε πλήρη σύγχυση όταν ψήφιζε λευκό στο ΔΣ της Άνδρου νομίζοντας πως ψήφιζε κατά!

Μέσα στην τόση αβεβαιότητα και στην πλήρη σύγχυση του Β. Αδάμη ένα είναι βέβαιο: κάνει κακό στην Άνδρο και στις προσπάθειες να προστατευθούν τα συμφέροντα της στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου, που χτες επανεπιβεβαιώσαμε ομόφωνα την πρόταση για διαχωρισμό.

Ο μοναδικός αξιοπρεπής δρόμος, που απομένει στον Β. Αδάμη, είναι ο δρόμος της παραίτησης, αφού επιλέγει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα ενός άλλου νησιού από το οποίο ποτέ δεν εκλέχτηκε. Με τη στάση του δεν εκπροσωπεί τους Ανδριώτες και την Άνδρο.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Η Απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Αδάμη

Το έκτακτο Δ. Σ. για το ΔΛΤΤΑ στις 9 Ιουλίου και η επόμενη μέρα

Με έκπληξη διάβασα το Δελτίο Τύπου με το οποίο ο Δήμαρχος ζητά την παραίτηση μου,  επειδή συνεχίζω να συμμετέχω στα συμβούλια του Λιμενικού Ταμείου επικαλούμενος δήθεν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία ούτε εγώ, αλλά ούτε κανένας από την αντιπολίτευση που ήταν και η πλειοψηφία συμφώνησε με την πρόταση για αποχή της Άνδρου από τις συνεδριάσεις του ΛΤ.

Τη λέξη παραίτηση ο Δήμαρχος αν πραγματικά την εννοεί να την απευθύνει  πρώτα στον εαυτό του. Και δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές. Ρωτώ λοιπόν το δήμαρχο:

Α) Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί όταν κατέδωσε δημοτικούς συμβούλους και πολίτες;

Β) Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί όταν κατήργησε την επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες;

Γ) Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί για τη θέση στα σιλό του Γαυρίου, που δεν τον ακολούθησε ούτε η παράταξη του;

Δ) θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί που δεν εφάρμοσε μέχρι σήμερα την απόφαση για την επέκταση του λιμένος Γαυρίου;

Ε) Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί μαζί με το σύμβουλο του κ. Μαντζώρο, όταν ο τελευταίος πλαστογράφησε τις υπογραφές των μελών της Επιτροπής παραλαβής; Τέλος,

ΣΤ) Θα  έπρεπε να είχε παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι κρατούσε στα συρτάρια τα έγγραφα που καλούσαν το ΔΣ να γνωμοδοτήσει για ΜΠΕ αιολικών πάρκων με αποτέλεσμα να λήξει η προβλεπόμενη προθεσμία;

Κύριε δήμαρχε για όλα τα ανωτέρω μια σας παραίτηση αρκεί.

 Βασίλης Αδάμης

Δημοτικός Σύμβουλος  και μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου.

Δείτε το video του χθεσινού Συμβουλίου.
Τα συμπεράσματα δικά σας, ούτως ή άλλως ο καθένας βλέπει, όπως θέλει να δει.

Υ.Γ. Εκ δημοσιογραφικού καθήκοντος  η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας ΑΝΔΡΙΑΚΗ /andriakipress.gr δημοσιεύει τα δελτία τύπου που  εκδίδονται από θεσμικούς φορείς όπως και εν γένει τα δελτία τύπου  που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στο κοινό καλό και συμφέρον.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λυπάμαι πολύ για τα χάλια της Άνδρου όπως επίσης γιατί δεν υπάρχει ούτε μισό ψέμα στην απάντηση του κυρίου Αδάμη. Στην Ιαπωνία τέτοια κατακραυγή για τόσα και πολύ σοβαρά θέματα θα οδηγούσε σε χαρακίρι, εδώ όμως ούτε σε παραίτηση, το χοντρό πετσί αποδεικνύεται αδιαπέραστο!
    Επί του περιεχομένου του ΔΣ μια και μόνο παρατήρηση: Η Άνδρος μπήκε σε περιπέτεια με το ΛΤ μόνο και μόνο από το πείσμα της παρούσας διοίκησης που θέλοντας να ισοπεδώσει το έργο του Σουσούδη προτίμησε να μην κάνει το τελευταίο βήμα για την ίδρυση του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ. Κι αυτό όπως και τόσα άλλα τα πήραν έτοιμα αλλά η μικρότητα δεν τους επιτρέπει παρά να ψεύδονται και να καταστρέφουν! Ας μιλήσει κι ο κύριος Έπαρχος, ήταν στο τότε ΔΣ του ΛΤΤΑ και στον Δήμο και τα ξέρει όλα. Πάλι δεν θα μιλήσει;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.