Για το ΔΛΤΤ-Α μετέβη στο υπουργείο Ναυτιλίας η ηγεσία του Δήμου Άνδρου υλοποιώντας την απόφαση του έκτακτου Δ. Σ. της 9ης Ιουλίου 2021

Για το ΔΛΤΤ-Α στο υπουργειο Ναυτιλίας η ηγεσία του Δήμου Άνδρου
Το δελτίο τύπου του Δ. Α.

Συνάντηση Δημάρχου Άνδρου, Δ. Λοτσάρη, με Υπουργό Ναυτιλίας

Η διαίρεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου (ΔΛΤΤ-Α) σε ξεχωριστούς φορείς για κάθε νησί, η επιτάχυνση εγκρίσεων του Υπουργείου για την ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου και οι χρηματοδοτήσεις για λοιπά έργα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τη συμμετοχή της βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων, Κατερίνας Μονογιού και του εκπροσώπου του Δήμου Άνδρου στο ΔΛΤΤ-Α, Γιώργου Μαντζώρου, την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τους προβληματισμούς και τη δυσλειτουργία της ισχύουσας δομής του ΔΛΤΤ-Α, καθώς και την ανάγκη διάσπασής της σε δυο ανεξάρτητους φορείς, διακριτής αρμοδιότητας για κάθε νησί, ζήτημα το οποίο, άλλωστε, αποφάσισαν ομόφωνα σε συνεδριάσεις τους τόσο τα Δημοτικά Συμβούλια Άνδρου και Τήνου, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΛΤ-Α. Την πρόταση στήριξε και η βουλευτής ΝΔ, Κ. Μονογιού. Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για τη σχετική ρύθμισή του.

Ο Δήμαρχος Άνδρου ζήτησε, ακόμη, να επισπευθούν οι διαδικασίες έγκρισης των προγραμματικών συμβάσεων για την ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου και τη διοικητική συνδρομή του Δήμου Άνδρου στη λειτουργία του προτεινόμενου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Οι συμβάσεις έχουν ήδη σταλεί στο Υπουργείο.

Στο μεταξύ, ο κ. Λοτσάρης υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (master plan) και των μελετών εφαρμογής για τον αρχαιολογικό χώρο Παλαιόπολης παρουσία του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του 12ου Πανελλήνιου διαδικτυακού Συνεδρίου Ναυτικών Μουσείων (Άνδρος, 12-13 Ιουνίου 2021) και είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να συμβάλει στην ανάπτυξη του νησιού.

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ευχαριστεί τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη, τη βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων, Κ. Μονογιού και τον ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, για τη στήριξή και τη συνδρομή τους να υλοποιηθούν κι άλλες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Άνδρου.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.