Η πομπή με παραδοσιακές φορεσιές ξεκίνησε από το Ανοικτό Θέατρο, ο μοναχός Αέτιος κρατώντας το λάβαρο της Επανάστασης, συνοδεία μουσικής και παραδοσιακών οργάνων τους Αμορόζα / Amoroza Ensemble διέσχισε την αγορά με τελικό προορισμό την πλατεία Αφανούς Ναύτου.

Έγιναν τρεις στάσεις συμβολικού χαρακτήρα, μια σε κάθε πλατεία, Γηροκομείου, Θεόφιλου Καϊρη και Αγίου Γεωργίου.

Η πομπή κατέληξε στην πλατεία Αφανούς Ναύτου, όπου χόρεψαν με υπέροχες παραδοσιακές στολές ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου με τη μουσική συνοδεία από τους Αμορόζα / Amoroza Ensemble. 

Μίλησαν ο πρόεδρος του Κληροδοτήματος κ. Νίκος Σιγάλας, ο υφυπουργός κ. Άγγελος Συρίγος και εκ μέρους των απογόνων η κ. Χαρούλα Κριεζή Σβυριάδη και ο Αχιλλέας Σταματιάδης. Τις οφειλόμενες τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν τα παιδιά της Μάρως Κριεζή Βραχνού, Αλέξανδρος Βραχνός και Κατερίνα Βραχνού Μοσχοπούλου καθώς και η Χαρούλα Πολέμη Ροδοπούλου για λογαριασμό του Σπύρου Μιχ. Πολέμη ως απόγονοι του Αντωνίου Εμπειρίκου. Ως απόγονοι του Νικολάου Εμπειρίκου τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν οι Μάρω Σταματιάδη, Μαρίκα Στυλιανίδου και Στρατής Πορφυράτος.

Μόλις τελείωσαν οι ομιλίες, οι χοροί και το τραγούδι «Του Μπειρίκου την Κανάρια», ξεκίνησε ένα Show από πυροτεχνήματα που λόγω του δυνατού ανέμου δεν ήταν εντυπωσιακά, αρκετά μάσκουλα και η αναπαράσταση της πυρπόλυσης της Κανάριας, που από το λιμάνι του Νειμποριού καιόμενη έπλεε προς το κάστρο.

Η εκδήλωση ήταν ιδέα και εκτέλεση του Κληροδοτήματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη- Άνδρου & Σύρου. Για την πραγμάτωση της βοήθησαν: Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών (Ε.Ι.Ε), Φεστιβάλ Άνδρου, Σύλλογος Γυναικών Άνδρου, Δήμος Άνδρου, Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, Λόχος Εθνοφρουράς Άνδρου.

📷 Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Κουμπούλη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.