Για εκβιαστικές πρακτικές κάνει λόγο η παράταξη Θ. Σουσούδη όσον αφορά στους χειρισμούς της παράταξης Δ. Λοτσάρη σχετικά με το Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου στην απάντησή της στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου.

Λιμενικό Ταμείο και εκβιαστικές πρακτικές

Ο τραγέλαφος και ο διασυρμός στο Λιμενικό Ταμείο, εκ μέρους της παράταξης Λοτσάρη δεν έχει προηγούμενο.
Προχώρησαν απροειδοποίητα σε πρωτοφανή ομαδική παραίτηση, χωρίς να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να ενημερώσουν ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και συγκεκριμένα τους κ.κ.  Β. Αδάμη και Γ. Τρανάκο.

Οι κακοί χειρισμοί των κ.κ. Δ. Λοτσάρη και Γ. Ματζώρου, έφεραν στο απροχώρητο τις σχέσεις μας με τον γείτονα δήμο της Τήνου και ακόμα περισσότερο με το Λιμενικό Ταμείο. Εγκαλούν τον δήμαρχο Τήνου, απαιτούν εκβιαστικά την παραίτηση του προέδρου του Λ.Τ. Και όλα αυτά ξαφνικά, αφού μέχρι πρότινος ήταν όλα “μέλι γάλα”. Παραθέτουμε τα λόγια του κ. Ματζώρου στις 17/11/2020, τα οποία φυσικά ίσχυαν μέχρι προ 3 μηνών.

Λέει ο κ. Ματζώρος σε έγγραφό του:

 “ Αποδέχθηκα την πρόταση του Δημάρχου Ανδρου , κ. Δ.Λοτσάρη  να με ορίσει άμισθο σύμβουλο του και μέλος ΔΣ του ΔΛΤΤΑ ,  με βασική μου αρμοδιότητα,   την επαναφορά στην ζωή ,  του για χρόνια ξεχασμένου, Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου Τήνου Ανδρου   . Κάναμε αρκετά και σχεδιάζουμε πολλά περισσότερα . Άριστη η συνεργασία με τον Δήμαρχο μας ,  με την Τεχν. Υπηρεσία , με τα περισσότερα μέλη του ΔΛΤΤΑ , με τους Τηνιακούς φίλους στο Δ ΛΤΤΑ , με τις Αρχές κλπ .   Στην δύσκολη εποχή που περνάμε ολοι αποδείξαμε ότι με προγραμματισμό και μεθοδική δουλειά έρχονται θετικά αποτελέσματα . Παρακαλούμε να μας κρίνετε  μόνον από το έργο μας . Κριτές και αξιολογητές είναι ολοι αυτοί που  αγαπούν πραγματικά την Ανδρο,  μακριά από αποτυχημένες  κομματικές πολιτικές.”

Αυτά ήταν τα λόγια του κ. Λοτσάρη μέσω του κ. Ματζώρου, όπου σύμφωνα με εκείνους δεν υπήρξε ποτέ ενασχόληση δημοτικής αρχής με το ενιαίο Λιμενικό Ταμείο Τήνου Άνδρου και ήρθαν εκείνοι ως επί παρθενογένεσης να ανακαλύψουν το Λιμενικό Ταμείο.

Θα τους θυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή επί διοίκησης Σουσούδη, εκτός των άλλων,  έκανε από την πρώτη στιγμή όλες εκείνες τις ενέργειες  για ανεξάρτητο Λ.Τ. Άνδρου, αφού είχαν εντοπιστεί έγκαιρα όλες οι δυσκολίες.  Για το λόγο αυτό άλλως τε στο προηγούμενο συμβούλιο πήραν απόφαση να επικαιροποιηθούν όλες οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που έγιναν μέσα στο 2014-2019 και αφορούσαν το ανεξάρτητο ΛΤ Άνδρου.

Επίσης θα τους παραπέμψουμε στους σημερινούς συνεργάτες του κ. Λοτσάρη, στον αντιδήμαρχο κ. Τηνιακό, στην αντιδήμαρχο κ. Μακρή, στην αντιδήμαρχο κ. Βενετίκη και στην ειδική συνεργάτιδα κ. Πανταζή, προκειμένου να τους ρωτήσουν για ποιό λόγο δεν είχαν κάνει τίποτα στη θητεία τους, αφού τα λόγια του κ. Ματζώρου εγκαλούν και την τότε διοίκηση 2011-2014. όπου ήταν πρωταγωνιστικά μέλη. Παράλληλα ας ρωτήσουν και τον έπαρχο κ. Λάσκαρη ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το Λ.Τ., την θητεία 2014-2019.

    Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Γ. Ματζώρου, από την 18μηνη υποτιθέμενη πετυχημένη τους πορεία    φθάσαμε αιφνιδίως στο  σήμερα 23/8/21, όπου σύσσωμα τα μέλη της ενωμένης συμπολίτευσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, τακτικά και αναπληρωματικά υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Λοτσαρη  και των ΄΄συμβούλων του΄΄ παραιτήθηκαν απροειδοποίητα των καθηκόντων τους και οδήγησαν το Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου σε πλήρες αδιέξοδο. Ενώ την ίδια στιγμή παρακαλούν τον Υπουργό για ανεξαρτητοποίηση για πρώτη φορά ύστερα από 2 χρόνια, αφού τότε ειρωνευόντουσαν τις προσπάθειες αυτονομίας του Λ.Τ. Ανδρου και είχαν τοποθετήσει προσπάθειες και αποφάσεις στον “κάλαθο των αχρήστων”. 

Μήπως νομίζουν πως οι εκβιαστικές τακτικές θα βρουν έδαφος και θα αναγκάσουν τον Υπουργό να προβεί στις ενέργειες που οραματίζονται?

Μήπως νομίζουν ότι ο Δήμαρχος Τήνου, τον οποίο εγκαλούν θα προβεί στις ενέργειες εκείνες που ζητούν υπό το κράτος τέτοιων εκβιαστικών κινήσεων?

Από πότε θεσμικά πρόσωπα, απαξιώνουν και σταματούν τον διάλογο και προβαίνουν σε αυθαίρετες τακτικές, χωρίς να ενημερώσουν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, βάζοντας σε κίνδυνο τον Οργανισμό του Λιμενικού Ταμείου. Έχουν εκλεγεί και είναι υποχρεωμένοι να βρούν λύσεις με την οδό της συνεννόησης και του διαλόγου, οι προσωπικές τους αντιπαραθέσεις και οι ανόητοι-επικίνδυνοι εγωισμοί τους δεν αφορούν το Δήμο της Άνδρου.

    Το λιμάνι του Γαυρίου εν μέσω θερινής και τουριστικής περιόδου εδώ και δυο μήνες περίπου δουλεύει στον αυτόματο πιλότο και μόνο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της  Λιμενικής Αρχής Γαυρίου και του Λιμενάρχη Άνδρου, λειτουργούν όλα υπό έλεγχο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λιμενάρχη Άνδρου κ. Κραψίτη και σε όλους τους Λιμενικούς, που επιμελούνται της κατάστασης,  χωρίς να υπάρχει πρόβλημα τόσο στην κυκλοφορία όσο και στην εν γένει κίνηση στο λιμάνι του Γαυρίου, ιδιαίτερα τις προηγούμενες μέρες όπου έγινε μαζική αποχώρηση οχημάτων και επισκεπτών. Γεγονός που φάνηκε την Κυριακή 22/8/2021 και απέσπασε το Λιμεναρχείο Άνδρου και Γαυρίου, τα ευμενή σχόλια του τοπικού τύπου και των επισκεπτών.

    Κλείνοντας, θα λέγαμε να σταματήσει αυτή η απρεπής συμπεριφορά των εκπροσώπων του δήμου μας, συμπεριφορά που περικλείει μια στείρα αντιπολιτευτική τακτική και συστήνουμε ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, γιατί με τέτοιου είδους τακτικές δεν έρχονται λύσεις και αν έρθουν θα είναι υπό το κράτος εκβιαστικών κινήσεων, με ότι συνεπάγεται αυτό για το μέλλον της συνεργασίας του δήμου Άνδρου με τον δήμο Τήνου και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.