Με ενθουσιασμό υποδέχονται όλοι το εκδοτικό πόνημα των παιδιών του Κορθίου στο εγχείρημα του Βήματος της Κυριακής 24.10.2021 και της Μάρνυς Παπαματθαίου. Αρωγός η Π.Ν.Α.

Τα εύσημα για το εγχείρημα των μαθητών του Γυμνασίου Λυκείου Κορθίου
Το δελτίο τύπου της Π.Ν.Α.

Η Περιφέρεια άνοιξε δρόμο για το μαθητικό «Βήμα της Άνδρου»

Μετά το Καστελλόριζο και την Πάτμο, στήριξε το εκδοτικό εγχείρημα των μαθητών και μαθητριών της Άνδρου, σε συνεργασία με «Το Βήμα της Κυριακής»

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανοίγει τις πόρτες του μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού, ώστε αυτός να φιλοξενήσει την έκδοση μαθητικών εφημερίδων με τα χρώματα του Αιγαίου. Έτσι, μετά το Καστελλόριζο και την Πάτμο, «Το Βήμα» προσέφερε, με την υποστήριξη της Περιφέρειας, τις σελίδες του στους μαθητές και τις μαθήτριες της Άνδρου.

«Με αυτή την πρωτοβουλία, βάζουμε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από την πάντοτε αναζωογονητική ματιά των νέων, σε λέξεις και εικόνες που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Το υλικό των μαθητικών εφημερίδων που έχουμε δει από τους νέους των νησιών μας, μας έχει εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την ποιότητα του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Στους μαθητές του Κορθίου, του μικρού παραθαλάσσιου χωριού της Άνδρου, δόθηκε αυτή τη φορά η δημοσιογραφική πένα, με την στήριξη της Περιφέρειας, ως μία συμβολική κίνηση που υπογραμμίζει την πολιτική του Περιφερειάρχη σχετικά με την Νησιωτικότητα και την ανάγκη να εκπληρώνεται σε κάθε μικρό και απομακρυσμένο νησί ο θεμελιώδης όρος των ίσων ευκαιριών.

Στο «Βήμα της Άνδρου», που κυκλοφόρησε την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου του Κορθίου κλήθηκαν με συνεντεύξεις, έρευνες και ρεπορτάζ  να αναδείξουν ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας της περιοχής τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις ιδέες και τις αγωνίες τους και έγραψαν για:

-Τον Θεόφιλο Καΐρη, τον Έλληνα φιλόσοφο και εκφραστή των ιδεών του Διαφωτισμού στην Ελλάδα, πρώτο παιδαγωγό της Ελληνικής Επανάστασης, αγωνιστή και δάσκαλο.

-Την Άνδρο και τους καπεταναίους: Η ναυτική ιστορία νησιού, η «Μικρά Αγγλία» και οι ιστορίες της που αρχίζουν ήδη από τον 18ο αιώνα.

-Τον Στρόφιλα, την  (άγνωστη) αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που βρίσκεται στην Άνδρο.

-Το μαγευτικό δίκτυο μονοπατιών του νησιού που έγιναν πόλος έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο.

-Το Μουσείο Γουλανδρή και την καλλιτεχνική πρωτοπορία του επί 42 χρόνια .

-Την ιστορία του νησιού, τα σπάνια κειμήλια και εκθέματα στα μοναστήρια και τα κάστρα.

-Συνεντεύξεις του Γιώργου Σαλταφέρου και  Κώστα Γαρύφαλλου, δύο ζωγράφους και εκπαιδευτικούς που μένουν μόνιμα στην Άνδρο και μιλούν για το νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.