Το «ΒΗΜΑ» προσφέρει τις σελίδες του στους μαθητές και μαθήτριες της περιφέρειας προκειμένου να γράψουν για τον τόπο τους και να τον “συστήσουν”.

Η Άνδρος με το Κόρθι στη 12η μαθητική εφημερίδα του "ΒΗΜΑΤΟΣ"
«Το σχολείο μας, το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κορθίου, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, θα κυκλοφορήσει στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής » το ειδικό αφιέρωμα στον τόπο μας, το Κόρθι Άνδρου. Τη συλλογή και καταγραφή του υλικού επιμελήθηκαν με πολλή χαρά οι μαθητές του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μας .»

“Αυτή την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο «ΒΗΜΑ», το Φθινόπωρο παίρνει το χρώμα του Αιγαίου και τους τίτλους γράφουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της αρχοντικής Άνδρου.

Η 12η μαθητική εφημερίδα του «ΒΗΜΑΤΟΣ» κυκλοφορεί από τους νέους του Κορθίου, ενός μικρού παραθαλάσσιου χωριού της Άνδρου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής, καλούνται με συνεντεύξεις, έρευνες και ρεπορτάζ  να αναδείξουν ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας της περιοχής τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις ιδέες και τις αγωνίες τους.

Αυτή την εβδομάδα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Άνδρου γράφουν για: 

-Τον Θεόφιλο Καΐρη, τον Έλληνα φιλόσοφο και εκφραστή των ιδεών του Διαφωτισμού στην Ελλάδα, πρώτο παιδαγωγό της Ελληνικής Επανάστασης, αγωνιστή και δάσκαλο.
-Την Άνδρο και τους καπεταναίους: Η ναυτική ιστορία νησιού, η «Μικρά Αγγλία» και οι ιστορίες της που αρχίζουν ήδη από τον 18ο αιώνα. 
-Τον Στρόφιλα, την  (άγνωστη) αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που βρίσκεται στην Άνδρο.  
-Το μαγευτικό δίκτυο μονοπατιών του νησιού που έγιναν πόλος έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο.  
-Το Μουσείο Γουλανδρή και την καλλιτεχνική πρωτοπορία του επί 42 χρόνια .
-Την ιστορία του νησιού, τα σπάνια κειμήλια και εκθέματα στα μοναστήρια και τα κάστρα. 
-Συνεντεύξεις του Γιώργου Σαλταφέρου και  Κώστα Γαρύφαλλου, δύο ζωγράφους και
εκπαιδευτικούς που μένουν μόνιμα στην Άνδρο και μιλούν για το νησί. 

Το δημοσιογραφικό οδοιπορικό του «ΒΗΜΑΤΟΣ» στα σχολεία και τις πόλεις της Περιφέρειας ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου 2020, από την πόλη των Ιωαννίνων και την περίφημη Ζωσιμαία Σχολή της και συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

Η Ελλάδα, με τη ματιά των νέων, μπήκε σε λέξεις και εικόνες και αποτέλεσε το υλικό δώδεκα ως σήμερα μαθητικών εφημερίδων το περιεχόμενο των οποίων εντυπωσίασε και έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης, με τον πλούτο και την ποιότητα του”.

Αξίζει να σημειωθεί η συνεισφορά στο εν λόγω εγχείρημα στο νησί, της δημοσιογράφου Μάρνυς Παπαματθαίου, του υπουργού Άγγελου Συρίγου και της συζύγου της κ. Ειρήνης Σταματούδη, αλλά και του ανθρώπου που διατηρεί έμπράκτως χαμηλό προφίλ σε όλες τις δράσεις της, της κ. Ειρήνης Βασιλοπούλου Μαντζαβελάκη.

Και οι δράσεις δεν θα σταματήσουν εδώ. Η κ. Παπαματθαίου έχει δημιουργικές ιδέες και η Άνδρος είναι μέσα στα σχέδιά της.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.