Tο λασκάρισμα ή η χαλάρωση είναι επικίνδυνη. Αυτό γίνεται  στις ανθρώπινες δραστηριότητες και σχέσεις.                                                                   Γ.Κ.

Η marea και το sklack των κάβωνΤου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΑΚΗ

Η marea – ή παλίρροια και η άμπωτη- κατά πως λεν οι ναυτικοί είναι  επικίνδυνη. Αν δεν ξέρεις να την υπολογίζεις και να την λαμβάνεις υπόψη σου είναι απόλυτα σίγουρο ότι το πλοίο σου αργά η γρήγορα στη χειρότερη περίπτωση θα καθίσει στην άμπωτη περιμένοντας την παλίρροια  δηλαδή  να ανέβουν τα νερά για να ξεκολλήσει -που σημαίνει ότι σε λίγο χρονικό διάστημα- θα πρέπει να έχεις κάνει σβέλτα όλες τις απαραίτητες ενέργειες πχ ξεμπαλαστάρισμα δεξαμενών, μεταφορά κάποιων φορτίων ή και ακόμα αβαρία να πετάξεις στη θάλασσα υλικά ή και φορτίο και να προσεύχεσαι να ξεκολλήσει αλλιώς με την επόμενη άμπωτη το καράβι σου θα σπάσει και να χαρακτηριστεί ολική απώλεια.

Στη καλύτερη περίπτωση που όμως και δαύτη περιέχει κινδύνους  είναι εκεί που το πλοίο σου είναι παραβεβλημένο σε λιμάνι για να παραλάβει ή να παραδώσει φορτίο έτσι και δε προσέξει ο Λοστρόμος τους κάβους δηλαδή δεν είναι απίκο να λασκάρει  και να πάρει  τα μπόσικα το slack  όπως λένε οι λοστρομαίοι , τότε οι πλευρές του βαποριού κτυπάνε  με το πάνω κάτω δημιουργούνται ζημιές και πολλές φορές ατυχήματα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Άρα το λασκάρισμα ή η χαλάρωση είναι επικίνδυνη.

Αυτό γίνεται  στις ανθρώπινες δραστηριότητες και σχέσεις.

Παρασύρεσαι από την όμορφη δημιουργική φαντασία, πατάς τέρμα τα γκάζια, δίνεσαι, ξεγελιέσαι, βιάζεσαι, κάνεις όνειρα, υπολογίζεις λάθος αν και τα έχεις γραμμένα με μολύβι και χαρτί, ξεχνιέσαι ή παραδίδεσαι αμαχητί χωρίς να ελέγξεις συναισθήματα, καταστάσεις, συγκυρίες, εποχές ή ακόμα  τα αφιλότιμα ζώδια που κινούνται με αυτή τη κοντινή πανσέληνο και άντε να μαζέψεις το slack των συναισθημάτων και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Μπορούν ψυχούλες να κάτσουν στα αβαθή με την άμπωτη και να περιμένουν μόνες και έρημες την παλίρροια να ξενερώσουν αν ξενερώσουν ή στην πιο ευνοϊκή εκδοχή να κοπανιόνται στο μόλο μέχρι τελικά να σπάσουν.

Άρα καλά κάνει ο Λοστρόμος που πάει κάθε λίγο και λιγάκι εκεί στις μπίντες * πλώρα και πρύμα  που είναι ντουκιαρισμένα* τα οχτάρια* και με την αρβύλα του πατώντας με δύναμη τσεκάρει το λάσκα των κάβων.

Αυτός κάτι ξέρει!  

Ερμηνευτικές Σημειώσεις: Μπίντες: Μεταλλικές κατασκευές κυλινδρικού σχήματος στο κύριο κατάστρωμα του πλοίου πάνω στις οποίες στερεώνονται οι κάβοι (σχοινιά) πρόσδεσης Ντουκιάρω: Τακτοποιώ όμορφα όμορφα του κάβο συνήθως κυκλικά ώστε να είναι εύκολη η επαναχρησιμοποίησή του. Οχτάρια: Το σχήμα που παίρνει ο κάβος πάνω στην μπίντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.