Ένα χριστουγεννιάτικο αντάμωμα που εκκίνησε από την ανάγκη των Ανδρίων να επικοινωνήσουν αφενός και να τονωθεί η εμπορική κίνηση αφετέρου προκάλεσε πολυποίκιλες αντιδράσεις, από διευκρινιστικές, έως άκομψες, έως απαράδεκτες.

Ένα χριστουγεννιάτικο αντάμωμα με πολλές αντιδράσεις
Αν και όταν αναπαράγει κάποιος θέματα ουσιαστικά τα διαφημίζει οι ακόλουθες δημοσιεύσεις γίνονται μήπως και αντιληφθεί κανείς ότι το επίπεδο απέχει μακράν … τουλάχιστον από τα ανδριώτικα ήθη. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Το δημοσίευμα της μείζονος αντιπολίτευσης “ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ενός ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ τόπου.
&&& Ύστερα από παράκληση φίλης της «σελίδας μας», όπου επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της, δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή της, με την οποία η «σελίδα μας» ταυτίζεται απόλυτα. &&&
« Ο λόγος που τις γιορτές συνηθίζουμε να στολίζουμε είναι για να μπούμε σε ένα κλίμα εορταστικό, με ελπίδα, αισιοδοξία, να νιώσουμε όμορφα περπατώντας έξω με φως, με στολίδια με όμορφες στιγμές.
Έτσι είχαμε συνηθίσει στην Άνδρο μας.
Με γιορτές, με στολίδια, έτοιμοι να σμίξουμε μαζί τις άγιες αυτές μέρες, να αλλάξει η ψυχολογία μας, που φέτος έχοντας βιώσει 2 χρόνια στέρησης και περιορισμών, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, το εορταστικό κλίμα.
Και αντί να το νιώσουμε αυτό, όπως όλες οι πόλεις και τα χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα, εμείς ζούμε την απόλυτη αδιαφορία, την προκλητική στασιμότητα, την πραγματική ανυπαρξία απέναντι σε όλους εμάς και στα παιδιά μας.
Τα παιδιά της Άνδρου που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των εορτών, που είναι αυτά που καρτερικά περιμένουν να νιώσουν το εορταστικό χριστουγεννιάτικο κλίμα, καταδικάζονται στη μιζέρια, σε μια θλιβερή καθημερινότητα γιατί η δημοτική αρχή παρά τις πολυπληθείς υποσχέσεις είναι ανύπαρκτη έως θλιβερή.
Όταν σε κάθε πλατεία, σε κάθε πεζόδρομο της Ελλάδας, θα ανάψουν στολίδια, θα ανταλλάξουν ευχές, μαζί με τον Δήμαρχό τους και θα μοιραστούν στιγμές, εμείς απλά θα παραμείνουμε θεατές σε μια παράσταση που δεν θα γίνει ποτέ.
Και αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί.
Γιατί αυτή η καταδίκη;
Γιατί αυτή η πάμπτωχη εικόνα σε αυτό τον αρχοντικό τόπο; Γιατί από άρχοντες γίναμε επαίτες των αυτονόητων;
Γιατί αυτή η απαράδεκτη αδιαφορία προσωπικά του Δημάρχου που αντί να οργανώνει πώς θα αλλάξει η ψυχολογία μας, είναι πάλι απών και κόβει βόλτες στην υπέρλαμπρη Αθήνα;
Μήπως υπάρχουν κάτοικοι αυτού του νησιού που θεωρούνται β΄κατηγορίας και δεν δικαιούνται ούτε κάν τα αυτονόητα;
Ένα λαμπάκι, μια χαρούμενη γιορτή και ένα χτύπημα στην πλάτη πως όλα θα πάνε καλύτερα;
Λυπάμαι πολύ.
Λυπάμαι για μια ομάδα ατόμων που ανέλαβε το τιμόνι αυτού του νησιού και καθημερινά σφραγίζει την καταδίκη μας στη μιζέρια, στο διχασμό, στην προπαγάνδα και δεν μπορεί να μας προσφέρει ούτε τα αυτονόητα.
Ντροπή σας ».
 
Η απάντηση του Δημάρχου άνδρου ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΤΣΑΡΗ

Με αφορμή επικριτικά σχόλια σε blog της Άνδρου εναντίον του Δήμου Άνδρου για την μη συμμετοχή  στους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς δηλώνουμε τα εξής:

Είμαστε σε περίοδο πανδημίας. Το 4ο κύμα είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα και ήδη οι μετακινήσεις από και προς το εξωτερικό λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον έχουν τεθεί νέοι περιορισμοί στα σύνορα της χώρας. Κυβέρνηση και Δήμοι τηρούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και δεν διοργανώνουν ούτε συμμετέχουν σε μεγάλες μαζικές εκδηλώσεις ή γιορτές. Ο Δήμος Άνδρου τηρώντας τα πρωτόκολλα της πανδημίας δεν διοργανώνει και δεν συμμετέχει σε μαζικές εκδηλώσεις.

 Οι αντιπολιτευόμενοι σήκωσαν ανεύθυνα τους τόνους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την περίοδο της πανδημίας που διερχόμαστε. Εμείς όμως είμαστε υπεύθυνοι έναντι των πολιτών κατανοώντας παράλληλα την ανάγκη του κόσμου και των επαγγελματιών για την διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων .

Μέχρι χτες οι ίδιοι που σηκώνουν τους τόνους για μη συμμετοχή μας σήκωναν τους τόνους αμφισβητώντας το εύρος των εμβολιασμών και τις ενέργειες του δήμου στην διαχείρηση της πανδημίας. Ευτυχώς που οι εμβολιασμοί στο νησί και για την Τρίτη δόση γίνονται με υψηλούς ρυθμούς . Δεν είναι δυνατόν να εμβολιάζονται 150 άτομα την μέρα στο Κέντρο Υγείας και κοντά 90 κατ’ οίκον από κοινά συνεργεία Δήμου-ΕΟΔΥ-Κέντρου Υγείας κι εμείς να συμμετέχουμε σε μαζικές εορτές. Όποιος θέλει τις διοργανώνει και πηγαίνει. Ο Δήμος δεν συμμετέχει και δεν παρακινεί σε συμμετοχή.

Έχουμε ως Νησί πετύχει εμβολιασμό με πάνω από 70% των κατοίκων. Δεν έχουμε εμβολιάσει τα παιδιά που ανέρχονται στα 1.000 γιατί δεν έχουν έρθει εμβόλια για παιδιά. Έχουμε ελάχιστα και περιστασιακά κρούσματα εβδομαδιαία (5 την τελευταία εβδομάδα) που όλα περνούν τον ιό ελαφρά λόγω εμβολιασμών ή λόγω νεανικής ηλικίας. Δεν θα ρισκάρουμε τώρα τα πάντα συμμετέχοντας σε μαζικές εορτές . Προτεραιότητα μας είναι να περάσουμε ασφαλείς την περιπέτεια της πανδημίας .

Μένουμε ασφαλείς.

Η διαμαρτυρία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

Εκδηλώσεις όπως αυτή του Χριστουγεννιάτικου ανταμώματος που έγινε στην αγορά της Χώρας Άνδρου, την είχαμε ανάγκη σαν κάτοικοι του Νησιού μικροί και μεγάλοι, για να νοιώσουμε το εορταστικό κλίμα και να γεμίσουμε χαρά και αισιοδοξία.

Η συμμετοχή του Συλλόγου μας έγινε με ασφάλεια, διότι όλοι οι ενήλικες είναι εμβολιασμένοι και τα παιδιά έρχονται πάντα στα μαθήματα με πρόσφατο self-test.

Μοναδική παραφωνία στη εορταστική βραδιά , ήρθε ένα τραγικό σχόλιο ανώνυμου υποτίθεται αναγνώστη στο site Εν Άνδρω.  Σχόλιο που έτυχε της σύμφωνης γνώμης του διαχειριστή του ο οποίος το δημοσίευσε, παρότι ισχυρίζεται ότι υβριστικά και απρεπή σχόλια τα διαγράφει. Ο Σύλλογος Γυναικών δραστηριοποιείται στην Άνδρο εδώ και 36 χρόνια και έχει μεγάλο επιμορφωτικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο. Προβάλει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας αναβιώνοντας ήθη και έθιμα, συμμετέχοντες σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ γαστρονομίας, τουρισμού και παραδοσιακών χορών. Συμμετέχει και διοργανώνει συνέδρια που αφορούν Γυναικεία θέματα και προβλήματα. Όλες του οι δράσεις και εκδηλώσεις βασίζονται στα άρθρα του καταστατικού του και έχουν πάντα τα καλύτερα σχόλια και συγχαρητήρια. Σε έκτακτο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου από το Δ.Σ του Συλλόγου, συζητήθηκε το αισχρό, σεξιστικό,ρατσιστικό και άκρως υποτιμητικό σχόλιο για τις γυναίκες το οποίο δημοσιεύτηκε στο site Εν Άνδρω, και αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια τα σεξιστικά και υποτιμητικό σχόλια προς το γυναικείο φύλο που δημοσιεύτηκαν στο παραπάνω   site.

Ο σχολιαστής χαρακτηρίζει τις γυναίκες φραγκόκοτες, μανταμίτσες και στερημένες που ξεσπαθώνουν χορεύοντας με τα μίνια! τους γιατί δεν βρίσκουν άλλο σπορ να ασχοληθούν όπως είχανε  συνηθίσει στα νιάτα τους! Και καταλήγει με τη λαϊκή ρήση “άνδρα θέλω εγώ το βράδυ και ας μην έχει ο λύχνος λάδι”.

Τέτοιου είδους σχόλια και συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες δεν επιδέχονται  καμιά ανοχή και σιγή εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου .

Η διαμαρτυρία αυτή θα δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστό το επίπεδο και οι απόψεις του σχολιαστή αλλά και η συναίνεση του διαχειριστή του Εν Άνδρω. Περιμένουμε τουλάχιστον ένα συγγνώμη.

                                     Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναίκων Άνδρου

Η πρόεδρος Ρένα Βράϊλα Σακελλάρη

Η γραμματέας Μάρθα Κωστή – Μαραβελή

Η αντίδραση της μείζονος Αντιπολίτευσης “ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”

Αποκαλυπτήρια ενός ηθικού ξεπεσμού…(χωρίς τέλος)…….

Για μια ακόμα φορά καταγράφεται με αρνητικό πρόσημο η συμπεριφορά του απόντος κ. Λοτσάρη και μάλιστα με αφορμή τα Χριστούγεννα στην Άνδρο.
Δεν φτάνει που η ευρύτερη περιοχή της Χώρας έχει μια όψη απεριποίητη, αστόλιστη και θλιβερή, κακοφάνηκε στον κύριο Λοτσάρη η έγγραφη διαμαρτυρία πολίτη, (πού να άκουγε και τις προφορικές).

Απάντησε εξ Αθηνών, με ένα υστερικό κείμενο εκτός θέματος, (τα περί απουσίας στολισμού τα προσπέρασε).
Κανένας δεν του ζήτησε εκδηλώσεις και χορούς.
Η επιστολή αναφερόταν στην έλλειψη στολισμού και φωταγώγησης της αγοράς και των πλατειών, όπως και σε όλα τα χωριά.
Εντελώς άσχετα και με θράσος, αποφάσισε να επιτεθεί στο Χριστουγεννιάτικο κάλεσμα Συλλόγων και Επιχειρηματιών της Χώρας υποστηρίζοντας υποκριτικά, πως λόγω COVID-19, ο Δήμος δεν συμμετέχει και δεν ενθαρρύνει εκδηλώσεις.

Εδώ αρχίζει η γελοιοποίηση των πράξεων Λοτσάρη, καθώς τον διαψεύδει πανηγυρικά:

1. Η αφίσα για την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της 18ης Δεκεμβρίου στο Κόρθι, που αναφέρει το αυτονόητο, «με την συμμετοχή του Δήμου Άνδρου».
Η αφίσα αναρτήθηκε από τους διοργανωτές και εκ των υστέρων «εξαφανίστηκε» η αναφορά στον Δήμο Άνδρου.
Τι να πρωτοθαυμάσει εδώ κανείς; την υποκρισία ή την κουτοπονηριά;

2. Το «ειλικρινές ενδιαφέρον» για την πανδημία φαίνεται από τους χορούς και τα γλέντια που συμμετείχε ο κ. Λοτσάρης, χωρίς καμία προφύλαξη σε κλειστό χώρο εστίασης με πολύ κόσμο, ΕΚΤΟΣ Άνδρου.
Τον αποκαλύπτουν τα βιντεάκια, που με καμάρι προ ολίγων ημερών ανάρτησε στο fb.

Η διασκεδαστική του δραστηριότητα δεν μας αφορά, όμως δεν μπορεί ανάλογα με τα συμφέροντα του να χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα την πανδημία.

Στο θέμα αυτό και με τις ευλογίες του δημάρχου, έλαβε θέση φιλικό του site, που επιτέθηκε διά των γνωστών-άγνωστων σχολιασμών, κατά πάντων, διοργανωτών και συμμετεχόντων στην βραδιά, ιδιαίτερα όμως με χαρακτηρισμούς εναντίον των γυναικών.

Ποιός είναι αυτός που νομίζει πως έχει δικαίωμα να αποκαλεί οποιαδήποτε Ανδριώτισσα «φραγκόκοτα»;
ποιά έψαχνε «ευκαιρία να φορέσει μίνια» και να «ξεσπαθώσει χορεύοντας»;
ποια είναι «στερημένη στον τομέα της»;
και ποια «δεν βρίσκει άλλα σπορ να ασχοληθεί όπως είχε συνηθίσει στα νιάτα της»:

Αυτή είναι συμπεριφορά χυδαίου μισογύνη και το χειρότερο είναι ότι αυτές οι εκφράσεις, είναι ανεκτές από τον δήμαρχο Άνδρου.
Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγραφεί αυτός ο ηθικός ξεπεσμός.

Τελικά η βραδιά ήταν πολύ αποκαλυπτική:
Οι Ανδριώτες διοργάνωσαν μια εκδήλωση για να ζεστάνει την ψυχή τους ενόψει Χριστουγέννων και μέσα στην κατάθλιψη της πανδημίας.

Ο Δήμος δεν έκανε ούτε τον βασικό στολισμό κι όσο για τον υπόλοιπο, φωτισμό ας χαίρονται τις άθλιες ταινίες led στα παράθυρα των νεοκλασσικών κτιρίων και τον απαράδεκτο φωτισμό του ερείπιου ΞΕΝΙΑ, που τα πλασάρουν για μέγα έργο.

Ως Ανδριώτες καταδικάζουμε την «επίθεση» του κ. Λοτσάρη στους επαγγελματίες και τους συλλόγους, που διοργάνωσαν με μεράκι και με προσοχή την εκδήλωση, καθώς και την ανήθικη επίθεση από το διαδίκτυο στις γυναίκες Ανδριώτισσες, που με την σιωπηρή στήριξη του ο κ. Λοτσάρης, φαίνεται να συμφωνεί με αυτή την χυδαία συμπεριφορά.

Η αντίδραση του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου Άνδρου

Με αφορμή ανώνυμου σχολίου στην ιστοσελίδα του” Εν άνδρω”, παραθέτουμε τα ακόλουθα: Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου, σεβόμενος τον άνθρωπο πάνω από όλα, δεν μπορεί να μην παίρνει θέση σε οποιαδήποτε καταπάτηση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων και πόσο μάλλον των γυναικών!! Στηρίζουμε με όλη μας την δύναμη τον Σύλλογο Γυναικών της Χώρας στην διαμαρτυρία του κατά ρατσιστικών σχολίων που δέχτηκαν μέλη του, σχόλια που προσβάλλουν την γυναικεία οντότητα!! Καταδικάζουμε σχόλια υβριστικά και σεξιστικά που δεν σέβονται το γυναικείο φύλο και ήθος!!Η συμβολή του Συλλόγου Γυναικών της Χώρας στην πολιτιστική εξέλιξη της Άνδρου δεν μπορεί να αμαυρωθεί από κανέναν. Σεβόμαστε τις γυναίκες κόρες, μάνες, γιαγιάδες και τις οικογένειές τους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.