Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και συντελεστές της Ανδριώτικης Βεγγέρας που “έτρεξε” ο Σύλλογος Καππαριάς Άνδρου απευθύνει ο Έπαρχος κ. Δημήτρης Λάσκαρης,εντεταλμένος Σύμβουλος Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Π.Ε. Κυκλάδων.

Δ. Λάσκαρης: Ανδριώτικη Βεγγέρα. "Το αποτέλεσμα ήταν άρτιο και άριστο"

“Και ποιος δεν έχει προσκληθεί ή διοργανώσει βεγγέρα στην Άνδρο. Έτσι ξαφνικά και πρόχειρα. Με πολύ κέφι και λίγους φίλους.

Με αφορμή την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ανδριώτικη Βεγγέρα: Θύμησες και μαρτυρίες»  που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς την 26η Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου,  χαιρετίζω και συγχαίρω τα μέλη του Συλλόγου Καππαριάς για την πρωτοβουλία έρευνας και διάδοσης της Ανδριώτικης Βεγγέρας. Επιπλέον, κατόπιν υπουργικής απόφασης  η Ανδριώτικη Βεγγέρα θα υπάρχει στο Εθνικό Ευρετήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και αυτό είναι μόνο η αρχή για την καταγραφή, διάσωση  και εξέλιξή της.

Τόσο ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Χατζημάρκος όσο και εγώ προσωπικά, είμαστε πάντα δίπλα στους συλλόγους που προάγουν τον πολιτισμό με κάθε είδους δράση. Έτσι και με τον Σύλλογο Καππαριάς όταν ήρθαμε σε επαφή τον Ιούλιο του 2021 και μας ζητήθηκε χρηματοδότηση και συνδιοργάνωση για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για την Ανδριώτικη  Βεγγέρα, από την πρώτη στιγμή είπαμε ναι, και η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδότησε την δράση με το ποσό των 3.000€.

Το αποτέλεσμα ήταν άρτιο και άριστο, μας γέμισε γλυκές αναμνήσεις και εύχομαι να εμπνεύσει και τις νεότερες γενιές για περισσότερες και ομορφότερες Βεγγέρες.

Η Ανδριώτικη Βεγγέρα συνεχίζεται…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.