Οι τάσεις του ΜαΐουΦτάσαμε στον Μάιο, τον μήνα με το πιο όμορφο κλίμα, τον πιο δοτικό και κατευναστικό μήνα του χρόνου.

Το πιο σημαντικό γεγονός αυτού του μήνα, είναι ότι βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο εκλείψεις, αυτής της 30ης Απριλίου και αυτής που ακολουθεί στις 16/5. Νέοι κύκλοι ζωής έχουν αποφασιστεί ενώ όσοι δεν έλαβαν ακόμα αποφάσεις, ως το τέλος του μήνα θα έχουν αλλάξει κάτι, έστω και στο ελάχιστο.

Η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο στις 30/4 άνοιξε καινούργια κεφάλαια επιδιώξεων, ειδικά γύρω από οικονομικά θέματα και θέματα ασφάλειας.  Η αναζήτηση της σταθερότητας και του επαναπροσδιορισμού των αξιών με απροσδόκητες αλλαγές, συνεχίζεται και τον Μάιο και κορυφώνεται στην Πανσέληνο στις 16/5 και τη Σεληνιακή έκλειψη που τη συνοδεύει.

Η επίδραση αυτής της έκλειψης είναι πολύ σημαντική και πολύ καθοριστική και εξακολουθεί να αφορά περισσότερο Ταύρους, Σκορπιούς, Υδροχόους και Λέοντες. Αυτοί είναι που επηρεάζονται περισσότερο και αισθάνονται άμεσα την αιφνιδιαστική προτροπή της. Πρόκειται για ένα διάστημα μεγάλης έντασης ειδικά δυο μέρες πριν την πανσέληνο – έκλειψη και μία μέρα μετά.

Ατυχήματα, πίεση, σκληρότητα αποφάσεων, αδιαλλαξία, βίαιες ενέργειες και επέκταση του πολέμου είναι πολύ πιθανά σενάρια, κάτω από την καταλυτική αυτή επιρροή.

Οι αλλαγές που θα δούμε σε προσωπικό και γενικότερο επίπεδο θα είναι πολλές ενώ δεν αποκλείονται και σενάρια εκλογών.

Το ζητούμενο όλων παραμένει η εξασφάλιση των υλικών και συναισθηματικών αγαθών και η επανεξέταση των αξιών.

Τέλος, στις 30 Μαίου έχουμε τη Νέα Σελήνη του μήνα στους Διδύμους, με την ευνοϊκή συμμετοχή του Άρη και του Δία από τον Κριό.

Επηρεάζει περισσότερο Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες γεννημένους στο τέλος του 1ου και αρχές του 2ου δεκαήμερου.

Η επικοινωνία είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της Νέας Σελήνης, βάζοντας στόχο να μιλάμε παντού και με όλους, προκειμένου να βρούμε λύση στα θέματα που μας απασχολούν. Η σκέψη βασίζεται στο ότι όλο και κάποιος θα γνωρίζει κάτι πάνω σε αυτό που ψάχνουμε, εκμεταλλευόμενοι τις γνωριμίες μας. Η δράση του Άρη και του Δία αποδεικνύεται πολύτιμη, καθώς μας βγάζει από προηγούμενα αδιέξοδα. Το μοίρασμα των αναζητήσεών μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις κάνουμε πράξη.

Ανάμεσα στα πολύ χαρακτηριστικά αυτά φαινόμενα του μήνα, έχουμε το πέρασμα της Αφροδίτης στον Κριό στις 2/5, γεγονός που θα μας απελευθερώσει ερωτικά, θυμίζοντάς μας πως δεν υπάρχουν μόνο προβλήματα υλικά.

Στις 10/5 ο Ερμής από την 5η μοίρα των Διδύμων, προετοιμάζει την ανάδρομη κίνησή του, γεγονός που θα δυσκολέψει την επικοινωνία. Ωστόσο αν έχουμε πρόθεση να ξεκαθαρίσουμε παλιές υποθέσεις, η εύνοια είναι δεδομένη. Προσοχή σε νέες επενδύσεις, που θα ήταν προτιμότερο να μείνουμε στις διαπραγματεύσεις και στις συζητήσεις μέχρι να καταλήξουμε σε κάτι οριστικό.

Στις 28/5 η Αφροδίτη περνάει στο αγαπημένο της περιβάλλον αυτό του Ταύρου, προτρέποντάς μας για καλοπέραση και διασκέδαση όσο και όπως μπορούμε.

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στα μηνύματα του μήνα και στις ενέργειες που επιβάλλεται να κάνουμε, προκειμένου να βρούμε διεξόδους. Ψυχραιμία και υπομονή είναι οι λέξεις κλειδιά απέναντι στην εκρηκτική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί.

Ας προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τα λουλούδια του Μάη, στα βάζα της καρδιάς μας.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.